Νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ για 15.000 ανέργους

Νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ για 15.000 ανέργους

Ποιους αφορά

Τρία νέα προγράμματα ετοιμάζει ο ΟΑΕΔ να προκηρύξει το επόμενο διάστημα σύμφωνα με τον Διοικητή του Οργανισμού Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Epsilon7 υπογράμμισε ότι το αµέσως επόµενο διάστηµα, δροµολογούνται 3 νέα προγράµµατα επιδοτούµενης απασχόλησης και επιχειρηµατικότητας για συνολικά 15.000 ανέργους, τα οποία θα έρθουν να προστεθούν μαζί µε τα 7 ήδη ανοικτά προγράµµατα συνολικά 38.600 επιδοτούµενων νέων θέσεων εργασίας.

Ειδικότερα όπως αναλύει πρόκειται για δύο ακόµα νέα προγράµµατα απασχόλησης µε 12.000 επιπλέον επιδοτούµενες θέσεις, και για ένα βελτιωµένο πρόγραµµα επιχειρηµατικότητας για 3.000 ανέργους, µε έµφαση στην ψηφιακή οικονοµία και στις γυναίκες. Παράλληλα “στόχος του ΟΑΕΔ είναι να αξιοποιήσει πλήρως τις ευκαιρίες που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Ταµείο Ανάκαµψης και Ανθεκτικότητας για την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, ώστε να στηρίξουµε τους ανέργους να ξαναβρούν τη θέση που τους αξίζει στην αγορά εργασίας.

Το Ταµείο αποτελεί µία ιστορική ευκαιρία για σηµαντικές επενδύσεις, καθώς και για τολµηρές και αναγκαίες µεταρρυθµίσεις”.

Το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαµψης και Ανθεκτικότητας περιλαµβάνει σηµαντικές προτάσεις για τον κρίσιµο πυλώνα της απασχόλησης, των δεξιοτήτων και της κοινωνικής συνοχής και ο Ο.Α.Ε.Δ. θα συµβάλει ενεργά και ουσιαστικά στην ταχύτερη µετάβαση της ελληνικής οικονοµίας προς ένα πιο ανταγωνιστικό, βιώσιµο και εξωστρεφές µοντέλο ανάπτυξης, µε προγράµµατα, δράσεις και µεταρρυθµίσεις που επικεντρώνονται: 1) στην ενεργοποίηση πρωτοποριακών ενεργητικών και παθητικών πολιτικών για την αγορά εργασίας, 2) στην αναδιάρθρωση της κατάρτισης και επανακατάρτισης και 3) στην αναβάθµιση της επαγγελµατικής εκπαίδευσης.

“Όµως, βασική προϋπόθεση για την επιτυχή υλοποίηση των παραπάνω είναι ένας αναβαθµισµένος ρόλος για ένα νέο Ο.Α.Ε.Δ. που θα λειτουργεί ως µία αποτελεσµατική Ευρωπαϊκή Δηµόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, µέσω της ψηφιακής µετάβασης, του οργανωτικού εκσυγχρονισµού και της ενίσχυσής του” ανέφερε ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

1,6 δισ ευρώ καταβλήθηκαν το 2020 σε επιδόματα

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη το 2020 ο Ο.Α.Ε.Δ. κατέβαλλε περισσότερα από 1,6 δισ. ευρώ σε επιδόµατα, παροχές και βοηθήµατα, σε 750.000 άνεργους και σε 52.000 εργαζόµενες µητέρες.

Επιπλέον των τακτικών πληρωµών επιδοµάτων ανεργίας και µακροχρόνιας ανεργίας, καθώς και των βοηθηµάτων αυτοαπασχολουµένων, 400 εκ. ευρώ αφορούσαν σε έκτακτες δράσεις, όπως η δίµηνη παράταση όλων των επιδοµάτων ανεργίας που έληξαν το 2020 για περίπου 370.000 ανέργους, η εφάπαξ οικονοµική ενίσχυση 400 ευρώ για 250.000 µακροχρόνια ανέργους µέσω δύο κύκλων πληρωµών και η έκτακτη µηνιαία αποζηµίωση για 20.000 εποχικά απασχολούµενους στον τουρισµό και επισιτισµό, χωρίς δικαίωµα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης τους καλοκαιρινούς µήνες.

Δείτε επίσης:

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι αναστολές συμβάσεων του Ιανουαρίου

«Πεινάμε»: 4 στις 10 επιχειρήσεις εστίασης έχουν δώσει κλειδιά

ΔΕΗ: «Παγώνει» τα οικιακά τιμολόγια

Έρευνα: 1 στους 4 χρήστες διαδικτύου παραγγέλνει τρόφιμα από απόσταση

Παράθυρο για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία