Εργοδότες ζήτησαν πίσω το δώρο Χριστουγέννων

Εργοδότες ζήτησαν πίσω το δώρο Χριστουγέννων

Αλλος σε κρουασάν, άλλος κρυμμένο σε τουαλέτα

Περισσότερες από 580 καταγγελίες για εργοδοτικές αυθαιρεσίες έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 13 ημέρες, με εργοδότες που ζήτησαν πίσω το δώρο Χριστουγέννων

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ethnos.gr, καταιγίδα αυθαιρεσιών που φτάνουν ως τις απειλές και την χειροδικία αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα. Η πανδημία του κορονοϊού έχει επιδεινώσει την κατάσταση, καθώς μόνο τις τελευταίες 13 ημέρες στα συνδικάτα έχουν φτάσει περισσότερες από 580 καταγγελίες για εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Οι συμπεριφορές από εργοδότες που ζήτησαν πίσω το δώρο Χριστουγέννων ξεπερνούν κάθε όριο.

Το ακραίο περιστατικό με τον κούριερ που γρονθοκοπήθηκε πριν λίγα 24ωρα από τον προϊστάμενο του επειδή δεν πρόλαβε να παραδώσει όλα τα δέματα της ημέρας, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Αλυσίδα φούρνων σε επαρχιακή πόλη ζήτησε από τους εργαζόμενους να παραδώσουν το Δώρο Χριστουγέννων μέσα σε φακέλους και να τους τοποθετούν σε κουτί από κρουασάν. Περνούσε άγνωστό άτομο από τα καταστήματα της αλυσίδας και παραλάμβανε τους φακέλους. Όταν εργαζόμενος δεν παρέδωσε τον φάκελο με το δώρο τον απείλησε ότι θα περάσει το βράδυ από το σπίτι να τον «κεράσει κρουασάν». Η τρομοκρατία και η βία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι γεγονός.

Σε άλλη περίπτωση αυθαιρεσίας, εργοδότης στη Δράμα παραλίγο να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω να παίρνει πίσω το Δώρο Χριστουγέννων. Ο πρώτος έλεγχος της Αστυνομίας δεν τον πτόησε και ζήτησε ξανά από τους εργαζόμενους να αφήσουν τα λεφτά στην τουαλέτα.

Η συγκεκριμένη υπόθεση της Δράμας έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, όπως και η υπόθεση εργαζόμενης, που όταν αρνήθηκε να επιστρέψει το δώρο στην εργοδότριά της, εκείνη της επιτέθηκε και την έδειρε άσχημα έξω από την τράπεζα. To εν λόγω περιστατικό διαδραματίστηκε στην επαρχία και στο πρόσφατο παρελθόν.

«Η κυρία όρμησε πάνω μου, μπουνιές κλωτσιές, με έριξε πάνω στην τζαμαρία, ο κόσμος δεν είχε καταλάβει τι είχε γίνει, ο κόσμος νόμιζε ότι την έκλεψα επειδή φώναζε φέρε τα λεφτά πίσω, μου δίνει μπουνιά και με σπρώχνει πάνω στο δέντρο με ρίχνει, τέλος πάντων ήρθε ο κόσμος. Θέλει να πάρει τα επιδόματα πίσω να της επιστρέψω ότι δικαιούμαι» δήλωσε η εργαζόμενη.

Στη συνέχεια υπέβαλε μήνυση και μετά από χίλια κύματα και ταλαιπωρίες, φτάνει τώρα η ώρα να δικαστεί η υπόθεσή της.

Δείτε επίσης:

Στη φυλακή εργοδότες που… βάζουν χέρι στα 534 ευρώ

Στην ίδια κατηγορία