Έρχεται παράταση στο “Εξοικονομώ” – Βροχή οι αιτήσεις

Ιδιαιτέρως αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για την ενεργειακή…

Ιδιαιτέρως αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους μέσω του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ» το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως αναφέρουν στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), από τις 13 Δεκεμβρίου έως και σήμερα, στην πλατφόρμα έχουν υποβληθεί 20.000 οριστικές αιτήσεις, δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι έχουν επισυνάψει και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ωστόσο, άλλες 50.000 αιτήσεις παραμένουν ανοιχτές καθώς βρίσκονται σε διάφορα στάδια προετοιμασίας και επεξεργασίας και δεν έχουν υποβληθεί οριστικά.

Σε αυτές, όπως εκτιμούν οι ίδιες πηγές, αναμένεται ότι θα προστεθούν άλλες 20.000 αιτήσεις έως τις 3 Φεβρουαρίου οπότε έχει οριστεί ότι θα κλείσει η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ».

«Οι ημέρες που απομένουν είναι λίγες και οι εκκρεμείς αιτήσεις πολλές ενώ και οι συνθήκες της πανδημίας έχουν δυσκολέψει τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών. Έτσι, τα επιτελεία των υπουργείων Ενέργειας και Ανάπτυξης συζητούν να δώσουν παράταση, ενδεχομένως και δύο εβδομάδων», υποστηρίζει παράγοντας του ΥΠΕΝ, επισημαίνοντας ότι εάν αυτό τελικά συμβεί, γύρω στις 10 Φεβρουαρίου θα επανεξεταστεί εάν υπάρχει ανάγκη και νέας ολιγοήμερης αλλαγής στο χρονοδιάγραμμα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση για το νέο «Εξοικονομώ», προϋπολογισμού 632 εκατ. ευρώ, είναι η ενεργειακή αναβάθμιση 55.000 νοικοκυριών.

Και καθώς ο αριθμός των πολιτών που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα εκτιμάται ότι μπορεί να προσεγγίσει ακόμη και τις 90.000, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναζητά κονδύλια προκειμένου να ενταχθούν όλες οι κατοικίες που θα πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος.

(in.gr)

Στην ίδια κατηγορία