100 – 120 δόσεις: Τελευταία ευκαιρία για τους οφειλέτες

100 - 120 δόσεις: Τελευταία ευκαιρία για τους οφειλέτες

Πώς “αναβιώνει” η ρύθμιση για όσους την έχασαν

Ακόμη μία ευκαιρία –την τελευταία- έχουν όλοι όσοι έχασαν στο παρελθόν ρυθμίσεις για τις 100 και 120 δόσεις προκειμένου να «επιστρέψουν» σε αυτές: Ακόμα λίγες ημέρες έμειναν για να κάνουν τις απαιτούμενες κινήσεις, προκειμένου να «αναβιώσουν» οι ρυθμίσεις που χάθηκαν.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Η ευκαιρία αυτή δίνεται σε εκείνους που έπληξε η πανδημία και λόγω αντικειμενικής δυσκολίας δεν κατάφεραν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους και να εξυπηρετήσουν ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων: Προϋπόθεση για επανένταξη στην ρύθμιση είναι να έμειναν εκτός των 100 ή 120 δόσεων την περίοδο από τον Μάρτιο έως και τον Νοέμβριο του 2020 και να εξοφλήσουν στην ώρα τους τη δόση του τρέχοντος μήνα.

Πώς «αναβιώνουν» οι 100 ή 120 δόσεις


Για να επανενταχθεί λοιπόν κάποιος στη χαμένη ρύθμιση θα πρέπει να κάνει συγκεκριμένα βήματα και μάλιστα εντός περιορισμένου χρονικού ορίζοντα: Η προθεσμία για επανένταξη σε καθεστώς 100 ή 120 δόσεων λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, δηλαδή σε μία εβδομάδα από τώρα. Και όπως αφήνουν να εννοηθεί αρμόδιες πηγές είναι «η τελευταία ευκαιρία και δεν θα υπάρξει άλλη».
Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση επανένταξής τους, στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για την υπολειπόμενη οφειλή και για τις δόσεις που απομένουν, μέσω της πλατφόρμας myBusinessSupport, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Ας δούμε λοιπόν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι έχασαν αυτές τις ρυθμίσεις, προκειμένου να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα χρέη τους σε 100 ή 120 δόσεις:

  • Να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση στο myBussinessSupport
  • Να καταβάλουν, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, τη δόση Δεκεμβρίου 2020

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η καταβολή της δόσης Δεκεμβρίου πρέπει να γίνει σε πίστωση της Ταυτότητας Ρυθμισμένης Οφειλής (Τα.Ρ.Ο), αποκλειστικά με έναν από τους δύο πιο κάτω τρόπους:

  • μέσω web-banking, ή
  • σε υποκατάστημα τράπεζας, μόνο αν δεν είναι δυνατή η καταβολή μέσω web- banking

Το χρονοδιάγραμμα επανένταξης
Η επανένταξη των οφειλετών στις ρυθμίσεις γίνεται την επομένη εργάσιμη από την ημέρα παραλαβής του σχετικού αρχείου των τραπεζών από την Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΓΔΗΛΕΔ) της ΑΑΔΕ. Η ΓΔΗΛΕΔ ήδη έχει εκκινήσει τη διαδικασία του σχετικού ελέγχου από την περασμένη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020. Για πληρωμές, που θα γίνουν στις 31 Δεκεμβρίου 2020, η επανένταξη θα ολοκληρωθεί έως και την Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021.
Στη συνέχεια, στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση, στο myTAXISnet, θα επικαιροποιηθεί η εικόνα της ρύθμισης (δόσεις, ποσά, ημερομηνίες καταβολής). Διευκρινίζεται ότι οι αιτήσεις επανένταξης ρυθμίσεων στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων (ν. 4469/2017) πραγματοποιούνται στην Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης (Ε.Μ.ΕΙΣ.) της ΑΑΔΕ.

Δείτε επίσης

Κατατέθηκε η ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στους δήμους

Στην ίδια κατηγορία