Το βίντεο του υπουργείου Πολιτισμού για το άνοιγμα των μουσείων

Το βίντεο του υπουργείου Πολιτισμού για το άνοιγμα των μουσείων

Τα μουσεία μας υποδέχονται ξανά

Το βίντεο του υπουργείου Πολιτισμού για το άνοιγμα των μουσείων.

Έτοιμα να ανοίξουν τις πόρτες τους και να υποδεχθούν ξανά τους επισκέπτες τους είναι τα μουσεία από την προσεχή Παρασκευή 14 Μαΐου. 

Πρόκειται για ακόμα ένα βήμα προς την κανονικότητα με το ασφαλές άνοιγμα των μουσείων να προστίθεται στην εύρυθμη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, οι οποίοι είναι ανοιχτοί για τους επισκέπτες από τις 22 Μαρτίου.

«Λίγο πριν την ημέρα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, τα μουσεία ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους για τους πολίτες της χώρας και τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο», δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και πρόσθεσε:

«Ενόψει της δυναμικής έναρξης της τουριστικής περιόδου, βασική μας μέριμνα είναι η ασφαλής επιστροφή του κοινού στους χώρους πολιτισμού, οι οποίοι παρέμειναν κλειστοί επί μακρόν εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που επέβαλλαν τα επιδημιολογικά δεδομένα».

«Η Εθνική Πινακοθήκη είναι έτοιμη να υποδεχτεί το κοινό από τις 14 Μαΐου, ενώ τις πόρτες τους ανοίγουν μέσα στο Μάιο και οι νέοι μουσειακοί χώροι στο Μέγαρο Τσίλλερ – Λοβέρδου στην Αθήνα και στην Αρέθουσα στη Χαλκίδα. Με μέτρα προστασίας θα λειτουργήσουν τα αναψυκτήρια (ανάλογα της εστίασης), όπως και τα πωλητήρια (ανάλογα των εμπορικών καταστημάτων) από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού φροντίζει για την ομαλή επανένταξη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην καθημερινότητα των πολιτών», κατέληξε.

Δείτε εδώ το βίντεο:Πηγή: bestnews.gr

Δείτε επίσης:

Κορονοϊός: Η καραντίνα “γέννησε” έναν μεγάλο έρωτα σε γηροκομείο

Παρέα νεαρών ανακάλυψε σπήλαιο με σταλακτίτες στον Άγιο Θωμά

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία