Το πιο πολύτιμο δώρο: Δασκάλα έδωσε το νεφρό της στην 5χρονη μαθήτρια της

Το πιο πολύτιμο δώρο: Δασκάλα έδωσε το νεφρό της στην 5χρονη μαθήτρια της

Το άτυχο κορίτσι εδώ και 4 χρόνια έκανε κάθε βράδυ και για 11 ώρες αιμοκάθαρση για να μπορέσει να ζήσει. Για αυτό και η δασκάλα της, της δωρίζει το νεφρό της.

Το πιο πολύτιμο δώρο, δασκάλα έδωσε το νεφρό της στην 5χρονη μαθήτρια της. Το άτυχο κορίτσι εδώ και 4 χρόνια έκανε κάθε βράδυ και για 11 ώρες αιμοκάθαρση για να μπορέσει να ζήσει. Για αυτό και η δασκάλα της, της δωρίζει το νεφρό της.

Ένα 5χρονο κορίτσι από το Μιζούρι των ΗΠΑ δεν χρειάστηκε να ψάξει πολύ για πιθανό συμβατό δότη νεφρών, καθώς το δώρο ήρθε από την δασκάλα της!

Η Κάιλι Κουλάζ, υποβλήθηκε σε μια επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού τον προηγούμενο μήνα χάρη στον σωτήρα της, τη δασκάλα της Ρόμπιν Ματς.

Η Ματς, δασκάλα ειδικής αγωγής για την παιδική ηλικία 20 χρόνια τώρα, άρχισε να διδάσκει την Κάιλι πριν από 2 χρόνια, καθώς το ανοσοποιητικό της σύστημα ήταν πολύ αδύναμο για να μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο και να παρακολουθεί τα μαθήματα, όπως τα υπόλοιπα παιδιά.

Δυστυχώς η κατάσταση της μικρής άρχισε να χειροτερεύει καθώς έπαθε διάφορες ιατρικές επιπλοκές και υπέστη μερική τύφλωση. Εδώ και 4 χρόνια έκανε κάθε βράδυ και για 11 ώρες αιμοκάθαρση για να μπορέσει να ζήσει.

«Όλη η ζωή της ήταν πολλαπλές επισκέψεις στο νοσοκομείο, χειρουργικές επεμβάσεις και ραντεβού γιατρών» δήλωσε ο πατέρας της στο Good Morning America.

Όταν η Ρόμπιν έμαθε πως η Κάιλι ήταν πλέον έτοιμη να δεχτεί μεταμόσχευση αποφάσισε πως ίσως μπορέσει να βοηθήσει. Ακολούθησαν μήνες δοκιμών μέχρι να αποφασιστεί ότι ήταν συμβατή δότρια.

Στις 3 Φεβρουαρίου, η δασκάλα και η μαθήτριά της υποβλήθηκαν σε επιτυχημένη, εξάωρη μεταμόσχευση νεφρού στο νοσοκομείο St. Louis.

Η 5χρονη μπορεί πλέον να κάνει μπάνιο για πρώτη φορά στη ζωή της και η οικογένεια σχεδιάζει τις πρώτες διακοπές τους. Η Ρόμπιν επισκέπτεται την οικογένεια σχεδόν κάθε μέρα, ενώ οι ίδιοι δεν μπορούν να την ευχαριστήσουν αρκετά.

Πηγή: sputniknews.gr

Δείτε επίσης :

Η τενίστρια που έπαθε εγκεφαλικό στα 8 κι όμως κατόρθωσε να φτάσει στην κορυφή

Η σερβιτόρα που έγινε παλαιστής απορρίπτοντας τα στερεότυπα και τώρα βοηθάει εθισμένους ανθρώπους

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία