Θεσσαλονίκη: Μαθητής μπήκε στη στο Yale με υποτροφία 97%

Θεσσαλονίκη: Μαθητής μπήκε στη στο Yale με υποτροφία 97%

Με υποτροφία 97% κατάφερε να μπει στο Yale μαθητής από τη Θεσσαλονίκη. “Ουσιαστικά είναι κάτι για το οποίο προετοιμάζομαι τα τελευταία χρόνια”

Από την Θεσσαλονίκη ένας μαθητής μπήκε στη στο Yale με υποτροφία 97%.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, με δεκάδες διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς, την πρώτη θέση στην ολυμπιάδα επιστημών, άριστους βαθμούς, εθελοντικό έργο ως διασώστης και ως αρχηγός της ομάδας ρομποτικής VeloCT που συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό «F1 in schools» κατάφερε να γίνει δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Yale και, μάλιστα, να εξασφαλίσει υποτροφία 97%.
«Έκανα αιτήσεις σε 12 πανεπιστημιακά ιδρύματα και το Yale ήταν μια από τις πρώτες τρεις επιλογές μου», δηλώνει στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», ενώ διευκρινίζει ότι έγινε δεκτός στην πολυτεχνική σχολή του πανεπιστημίου με υποτροφία και θέλει να γίνει μηχανολόγος μηχανικός.
Η φοίτηση στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ήταν στόχος ζωής για αυτόν:
«Ουσιαστικά είναι κάτι για το οποίο προετοιμάζομαι τα τελευταία χρόνια», λέει εξηγώντας ότι με ετήσια δίδακτρα στον τομέα που επέλεξε 88.000 δολάρια, ο ίδιος κατάφερε να κερδίσει υποτροφία που καλύπτει το 97%.

Σχετικά με τα κριτήρια της επιλογής του από την επιτροπή του αμερικανικού πανεπιστημίου δηλώνει ότι αυτό που μετράει είναι η συνολική εικόνα κάθε μαθητή.

«Αξιολογούν το βιογραφικό, τις συνεντεύξεις μας, τις συστατικές επιστολές των καθηγητών, το εθελοντικό μας έργο (ελληνική ομάδα διάσωσης) και αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο είναι να καταλάβουν τι μπορεί να προσφέρει κάθε υποψήφιος στην κοινότητα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, και τα ελληνικά πανεπιστήμια σε ακαδημαϊκό επίπεδο είναι κορυφαία. Τονίζει, ωστόσο, ότι φοιτητές «στα πανεπιστήμια της Αμερικής μπορούν να εργαστούν σε κορυφαίες εταιρείες, όπως είναι η Gοοgle και η Tesla, όσο ακόμα φοιτούν, κάτι που δεν συμβαίνει δυστυχώς στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος θα φύγει για την Αμερική τον Αύγουστο, όμως παραδέχεται πως θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή.

«Δεν θέλω να ρίξω μαύρη πέτρα στην Ελλάδα και σίγουρα θα ήθελα να γυρίσω πίσω στη χώρα μου. Ωστόσο δεν γνωρίζω εάν αυτό είναι εφικτό».

Πηγή: sputniknews.gr

Δείτε επίσης:

Φοιτητής οδοντιατρικής έχει μπαμπά με σύνδρομο Down: «Ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσα να έχω»

Η συγκινητική στιγμή που νύφη βλέπει ότι τα παρανυφάκια της ήταν μαθητές της με σύνδρομο Down

Μεξικό: Δασκάλα δένει στη μέση μαθητή της με αναπηρία για να τον βοηθήσει να χορέψει στην εκδήλωση του σχολείου

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία