Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του ΠΑΜΑΚ και του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος

Με σκοπό τη διαμόρφωση ενός πλαισίου εκπαιδευτικής, επιστημονικής, και ερευνητικής συνεργασίας, αλλά και κοινής συνεισφοράς στη βελτίωση και διασφάλιση της ποιότητας της διά βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης των μελών του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, υπογράφεται την ερχόμενη Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 σύμφωνο συνεργασίας του Συλλόγου, με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του ΠΑΜΑΚ και του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος.

Η τελετή υπογραφής της συμφωνίας θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης και με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προφύλαξης κατά του κορωνοϊού στην Αίθουσα Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη 1 μετά το μεσημέρι.

Από την πλευρά του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα υπογράψει ο Πρύτανης, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης και από την πλευρά του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος ο Πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου, Σταύρος Τσιφλίκης.

Οι δύο φορείς προχωρούν σε αυτή τη συμφωνία έπειτα από τη διαπίστωση της συμπληρωματικότητας των στόχων τους όσον αφορά στην ανάγκη για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με νοητική αναπηρία, το κοινό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ερευνητικών δράσεων, αλλά και την ανάγκη δημιουργίας ενός συνεχούς διαύλου επικοινωνίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας, με στόχο την ενίσχυση και εξέλιξη των ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των ΑμεΑ, καθώς και της κοινωνικοποίησής τους.

Η αρχική διάρκεια ισχύος του μνημονίου συνεργασίας θα είναι τριετής και η διαχείρισή του θα αποτελεί ευθύνη τόσο του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας όσο και του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος.

Πηγή: thestival.gr, grtimes.gr

Δείτε επίσης:

Αφγανή πρόσφυγας άνοιξε το δικό της ζαχαροπλαστείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Όταν μια μπάλα ποδοσφαίρου γίνεται το «όχημα» για κοινωνική αλλαγή

ΠΑΜΑΚ: Δύο σημαντικά βραβεία του τμήματος Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής στο διαγωνισμό «Education Leaders Awards 2021»

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία