Σκύλος γεννήθηκε με αναποδογυρισμένες πατούσες και κατάφερε να περπατήσει

Ένας μικρός σκύλος που γεννήθηκε με αναποδογυρισμένες τις μπροστινές πατούσες του, έμαθε να περπατά ξανά μετά από επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση

Ένας μικρός σκύλος που γεννήθηκε με αναποδογυρισμένες τις μπροστινές πατούσες του, έμαθε να περπατά ξανά μετά από επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση.

Τον Μάιο, μια ομάδα διάσωσης με έδρα το Ντάλας του Τέξας, έφερε την Σίγκι, ένα τεριέ ηλικίας 13 εβδομάδων με ένα σπάνιο γενετικό ελάττωμα στο Κολέγιο Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα. Το κολέγιο είχε προηγούμενη εμπειρία με παρόμοια κατάσταση στις αρχές του 2019 όταν το κτηνιατρικό νοσοκομείο χειρούργησε με επιτυχία έναν σκύλο με το όνομα Μίλο, του οποίου οι μπροστινές πατούσες είναι επίσης ανάποδα.

Η είδηση τότε είχε γίνει γνωστή και γι’ αυτό η ομάδα διάσωσης απευθύνθηκε στο νοσοκομείο για να διορθώσει το πρόβλημα της Σίγκι. Όπως και στην άλλη περίπτωση, το πρόβλημα της Σίγκι έδειχνε να βρίσκεται στα πόδια, αλλά ήταν ουσιαστικά στους αγκώνες της, σύμφωνα με τον γιατρό Έρικ Κλέρι.«Για λόγους που δεν είναι πλήρως κατανοητοί, οι αγκώνες αυτών των ασθενών βγαίνουν από την άρθρωση νωρίς στη ζωή και το αποτέλεσμα είναι έντονη περιστροφή των κάτω μπροστινών άκρων και αδυναμία βάδισης. Στην καλύτερη περίπτωση μπορούν να συρθούν κάτι που δεν είναι και τόσο κατάλληλο για τη ζωή ενός σκύλου» ανέφερε ο γιατρός στο δελτίο Τύπου.

Η Σίγκι ζύγιζε μόλις 1,8 κιλά εκείνη τη στιγμή και σε αντίθεση με τον Μίλο, είχε ένα επιπλέον πρόβλημα με τις μπροστινές της πατούσες. Μετά από αξονική τομογραφία, αποκαλύφθηκε πως ο σκύλος είχε επίσης παραμόρφωση σε τμήμα του κάτω αγκώνα της, περιπλέκοντας τη χειρουργική επέμβαση. «Η αξονική τομογραφία μας βοήθησε να σχεδιάσουμε μια πιο πολύπλοκη επέμβαση που θα απαιτούσε ένα σκόπιμο σπάσιμο στο οστό της ωλένης, για να απο-περιστρέψει το άκρο» είπε ο γιατρός.Η χειρουργική επέμβαση του σκύλου πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου και οι αγκώνες του κουταβιού στερεώθηκαν με νάρθηκες και ορθοπεδική συσκευή σταθεροποίησης, ενώ τα οστά της επουλώθηκαν. Όταν επέστρεψε στο νοσοκομείο στις 29 Ιουνίου για έλεγχο, οι κτηνίατροι ήταν ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα. «Με αυτό τον έλεγχο, επιβεβαιώσαμε την επούλωση των οστών με ακτινογραφία και στη συνέχεια αφαιρέσαμε οριστικά τον νάρθηκα».

Ακολούθησε το στάδιο της διδασκαλίας του σκύλου για να περπατά σωστά για πρώτη φορά στη ζωή του. «Αποδείχτηκε ότι ήταν πολύ καλή μαθήτρια» ανέφερε ο κτηνίατρος προσθέτοντας πως πλέον η Σίγκι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα που λατρεύουν τα κουτάβια, όπως το κυνηγητό μιας μπάλας στην αυλή.

Πηγή:.bestnews.gr

Δείτε επίσης:

Το μικρότερο αλογάκι του κόσμου έχει μέγεθος μικρόσωμου σκύλου και δεν αντέχει χωρίς τον μπαμπά του

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία