Σκύλος έσωσε νεογνό που πετάχτηκε στα σκουπίδια

σκύλος έσωσε μωρό

Παρόμοια περιστατικά έχουν συγκλονίσει και την Ελλάδα

Συγκίνηση έχει προκαλέσει ένα περιστατικό στην Πορτογαλία, όπου ένας αδέσποτος σκύλος βρήκε και έσωσε ένα νεογνό από τα σκουπίδια όπου πετάχτηκε.

Είναι γεγονός ότι στην σημερινή εποχή, μια εποχή που η εικόνα, το χρήμα και η κακία κατέχουν ξεχωριστή θέση στην ανθρωπότητα, τα παραδείγματα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι δολοφονιών ποικίλουν.

Ωστόσο οι τετράποδοι φίλοι του ανθρώπου αποδεικνύουν περίτρανα την «ανθρωπιά» τους, χαρακτηριστικό που δυστυχώς απουσιάζει από τον χαρακτήρα πολλών ανθρώπων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση ενός νεογνού στην Πορτογαλία, το κορμάκι του οποίου βρέθηκε πεταμένο σε κάδο σκουπιδιών από την «μη-τέρα του.

Το κλάμα του νεογέννητου παιδιού κοινητοποίησε μια αδέσποτη σκυλίτσα, τον φύλακα άγγελο του μωρού, η οποία πήρε με το στόμα της το μωρό και το άφησε σε χέρια διερχόμενου ανθρώπου, ο οποίος το πήρε και το μετέφερε στο Νοσοκομείο.

Εκεί οι γιατροί έβαλαν τα δυνατά τους, φρόντισαν και περίθαλψαν το μωρό, το οποίο τελικά κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Η ιστορία είναι ενδεικτική στις πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που παρά την ευλογία που τους δίνει ο Θεός χαρίζοντάς τους ένα μικρό θαύμα στην ζωή, εκείνοι τα πετάνε στα σκουπίδια, αδιαφορώντας για την τύχη και την ζωή τους.

Και η Ελλάδα έχει συγκλονιστεί από παρόμοια περιστατικά, με μητέρες που εγκατέλειψαν τα νεογένητά τους είτε λόγω ψυχολογικών προβλημάτων είτε λόγω του ότι όπως δήλωναν οι ίδιες αδυνατούσαν να τα μεγαλώσουν.

Πάντως η συγκεκριμένη ιστορία δείχνει τόσο την γύμνια και την έλλειψη ανθρωπιάς μερικών γονιών όσο και την μεγάλη αγάπη και ευαισθησία των σκύλων που αν και πολλοί από αυτούς ζουν στους δρόμους, μαχόμενοι καθημερινά με εξωτερικούς κινδύνους αλλά και την εύρεση φαγητού, τελικά το μεγαλείο της ψυχής και της αγάπης τους αποδεικνύεται πολύ μεγαλύτερο από εκείνο των ανθρώπων.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι τα περιστατικά αυτά πρέπει να προβληματίσουν ακόμη περισσότερο και να αναγκάσουν την Πολιτεία να λάβει σκληρότερα μέτρα, τιμωρώντας παραδειγματικά τους παραβάτες και δολοφόνους των μικρών αγγέλων που έρχονται στην γη.

Δείτε επίσης:

Κιλκίς: Έντυσαν νεογέννητα βρέφη… αγιοβασιλάκια

Στην ίδια κατηγορία