Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Χρυσό μετάλλιο για την ομάδα iGEM

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Χρυσό μετάλλιο για την ομάδα iGEM Thessaly 2020

Κατάφερε να διακριθεί και φέτος στον παγκόσμιο διαγωνισμό

Άλλη μία αναγνώριση για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η ομάδα iGEM Thessaly 2020 κατάφερε να διακριθεί και φέτος στον παγκόσμιο διαγωνισμό iGEM Comptetition κατακτώντας το Χρυσό μετάλλιο!

«Θερμά συγχαρητήρια. Ευχαριστούμε τους φοιτητές μας τους μέντορές τους από το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας και τους χορηγούς της ομάδας», όπως σημειώνει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Μαμούρης.

Σημειώνεται ότι η ομάδα iGEM Thessaly 2020 είναι η νέα διεπιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που έλαβε μέρος στο μεγαλύτερο διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας, iGEM Competition.

Δώδεκα νέοι και επίδοξοι φοιτητές από το χώρο της Βιολογίας, της Αρχιτεκτονικής, των Υπολογιστών και των Οικονομικών, ενώνουν τις δυνάμεις τους, με σκοπό να συμβάλλουν και να κατακτήσουν τον κόσμο της Συνθετικής Βιολογίας. Στόχος του διαγωνισμού είναι να εμπνεύσει νέους φοιτητές να αντιμετωπίσουν προκλήσεις της σύγχρονης εποχής μέσω της Συνθετικής Βιολογίας.

Διαγωνισμός iGEM

Ο διαγωνισμός iGEM (International Genetically Engineered Machine) είναι ένας διεθνής διαγωνισμός Συνθετικής Βιολογίας, η ιδέα του οποίου προέκυψε από την εργαστηριακή εργασία, που διοργανώθηκε στο MIT, από τους Tom Knight και Drew Endy κατά τη διάρκεια της περιόδου ανεξάρτητης δραστηριότητας του MIT το 2003 και το 2004.

Έκτοτε η ιδέα του διαγωνισμού έχει εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο και κάθε χρόνο περισσότερες από 300 ομάδες και 6000 φοιτητές από πανεπιστήμια και σχολεία, αφιερώνουν το καλοκαίρι τους στο διαγωνισμό και το φθινόπωρο συναντιούνται στη Βοστώνη για να παρουσιάσουν το ερευνητικό τους έργο και να διαγωνιστούν στο Giant Jamboree.

Ο διαγωνισμός αποτελεί το κύριο πρόγραμμα του iGEM Foundation, έναν ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στην πρόοδο της Συνθετικής Βιολογίας και την εκπαίδευση με κύριο στόχο την ανάπτυξη μίας ανοιχτής κοινωνίας συνεργασίας. Ο διαγωνισμός iGEM δίνει πρωτίστως σε φοιτητές και νέους ανθρώπους τη δυνατότητα να περάσουν τα όρια της Συνθετικής Βιολογίας για την επίλυση καίριων προβλημάτων του 21ου αιώνα.

Σκοπός είναι οι φοιτητές να εργαστούν σε διεπιστημονικές ομάδες ώστε να σχεδιάσουν ένα βιολογικό σύστημα δικής τους δημιουργίας χρησιμοποιώντας θεμελιώδεις τεχνικές της Μοριακής Βιολογίας. Παράλληλα, κάθε ομάδα καλείται μέσα από τις δράσεις της να διασυνδέσει το έργο της με την κοινωνία.

Δείτε επίσης:

40χρονος κρατούμενος πρωτοετής φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων

Εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ – ΣΕΦΑΑ Τρικάλων ο συμπολίτης μας Κώστας Φαμίσης

Στην ίδια κατηγορία