Οικονομική Ολυμπιάδα για μαθητές λυκείου στην Ελλάδα

Με στόχο την προώθηση του οικονομικού αλφαβητισμού ανάμεσα στους νέους και τις…

Με στόχο την προώθηση του οικονομικού αλφαβητισμού ανάμεσα στους νέους και τις νέες, για δεύτερη συνεχή χρονιά θα διεξαχθεί η Οικονομική Ολυμπιάδα.

Πρόκειται για διεθνή διαγωνισμό οικονομικών γνώσεων για μαθητές και μαθήτριες λυκείου, στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν και τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικούΗ προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή εκπνέει τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η εκπαιδευτική αυτή πρωτοβουλία φιλοδοξεί να συμβάλει στην καλύτερη προετοιμασία της νεολαίας στη διαχείριση προσωπικών οικονομικών ζητημάτων, την κατανόηση της λειτουργίας της παγκόσμιας οικονομίας, τη θωράκιση απέναντι στον λαϊκισμό, και την προετοιμασία για αποτελεσματική και ενημερωμένη συνεισφορά στις δημόσιες υποθέσεις.

Ο διαγωνισμός αποτελείται από τέσσερα σκέλη

– Σχολικός γύρος: Οργανώνεται στο επίπεδο της σχολικής μονάδας από τον υπεύθυνο καθηγητή με τη στήριξη της ομάδας της Οικονομικής Ολυμπιάδας και διεξάγεται διαδικτυακά.

 Περιφερειακός γύρος: Συντονίζεται από το ΚΕΦίΜ σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους εταίρους της Οικονομικής Ολυμπιάδας στην εκάστοτε περιοχή.

– Τελικός: Οργανώνεται από το ΚΕΦίΜ. Ο φετινός τελικός θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

– Διεθνής τελικός: Οι πέντε διαγωνιζόμενοι με τις καλύτερες επιδόσεις προκρίνονται στον τελικό της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς σε μία από τις χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Στην Επιστημονική Επιτροπή της Οικονομικής Ολυμπιάδας μετέχουν διαπρεπείς οικονομολόγοι από τον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Για τη διεξαγωγή της συνεργάζονται το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών-Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ) και η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών. Ειδικότερα, η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώνεται από το ΚΕΦίΜ σε συνεργασία με το τσεχικό Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), υπεύθυνο φορέα του διεθνούς σκέλους του διαγωνισμού, ενώ από πέρυσι με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Γιάννη Χρυσουλάκη μπορούν να συμμετέχουν και τα ομογενειακά σχολεία όλου του κόσμου.

Πρόσκληση στους μαθητές ομογενειακών σχολείων του εξωτερικού να συμμετέχουν στην Οικονομική Ολυμπιάδα, «έναν εξαιρετικό διαγωνισμό γνώσεων περί του διεθνούς οικονομικού γίγνεσθαι, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες του Οικουμενικού Ελληνισμού», απευθύνει ο κ. Χρυσουλάκης.

Από τη μεριά του, ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και μέλος της επιστημονικής επιτροπής της Οικονομικής Ολυμπιάδας δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος τόσο «για την επιτυχία που είχε η Οικονομική Ολυμπιάδα την πρώτη χρονιά διεξαγωγής της όσο και για την ανανέωση του θεσμού τη φετινή χρονιά».

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα του φετινού διαγωνισμού στην ιστοσελίδα https://www.oikonomikiolympiada.gr/schedule, ενώ για τη φετινή διοργάνωση στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας https://www.oikonomikiolympiada.gr/

πηγη- bestnews.gr

Δείτε επίσης:

Γιαγιά έσπασε το ρεκόρ με τις πιο πολλές χριστουγεννιάτικες μπάλες

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία