Οι ηρωίδες στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού

Οι ηρωίδες στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού

Είναι οι δικοί μας ήρωες…

Viral έγινε η φωτογραφία με τις ηρωίδες στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού

Το γύρο του διαδικτύου κάνει από το πρωί η φωτογραφία γιατρών και ο νοσηλευτριών στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης που ζωγράφισαν στις ειδικές στολές τους χριστουγεννιάτικα δέντρα, ευχές και τα ονόματά τους.

Η φωτογραφία έγινε μέσα και λίγες ώρες viral και αναδημοσιεύτηκε σε πολλά προφίλ στο Facebook.

Κάποιοι από αυτούς έγραφαν «καλά Χριστούγεννα» αλλά και «υπομονή», «χαμογέλα μου» και «υπομονή».

Γιατροί και νοσηλευτές που καθημερινά δίνουν μάχη στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού και σηκώνουν το βάρος, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν.

Η Έφη, η Βάνα, η Βαγγελιώ, η Δέσποινα και άλλοι τόσοι ανώνυμοι που δίνουν την ψυχή τους για να σταθεί όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας απέναντι σε μια πρωτοφανή κατάσταση.

Είναι οι δικοί μας ήρωες που ρίχνονται στη μάχη κατά του κορωνοϊού και δίνουν την ψυχή τους, ζητώντας από την Κυβέρνηση να πράξει τ αυτονόητο:

Προσλήψεις, ενίσχυση του ΕΣΥ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα και όλα όσα πρέπει να υλοποιηθούν για να παραμείνουν όρθιοι και να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Ζητάνε βέβαια και από τους πολίτες να είναι σύμμαχοι σε αυτή την άνιση μάχη, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα, διότι ο ιός δεν κάνει διακρίσεις.

Είναι όλοι αυτοί που δίνουν καθημερινά την ψυχή τους κρατάνε ο ένας το χέρι του άλλου για να αντέξουν.

Οι δικοί μας ήρωες. Οι ηρωίδες στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού

Εδώ να υπενθυμίσουμε το μεγαλείο ψυχής που έδειξαν 10 νοσηλεύτριες από την Κρήτη, οι οποίες άφησαν το νησί τους και τις οικογένειές τους και εθελοντικά μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη, για να στηρίξουν τους συναδέλφους τους στη «μάχη» με τον κορωνοϊό.

Έδωσαν το δικό τους μάθημα αλληλεγγύης τις μέρες που η κοινωνία μας ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις με αρνητικό πρόσημο σχεδόν πάντα και τις επιπτώσεις να είναι δραματικές σε όλα τα επίπεδα. Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά σε τέτοιες περιπτώσεις ξεχωρίζουν.

Δείτε επίσης:

Λάρισα: Πέθανε η μητέρα του εκπαιδευτικού που συγκίνησε με το πανό στο νοσοκομείο

Στην ίδια κατηγορία