Ο «ήρωας χωρίς κάπα» που αναδάσωσε 121 εκτάρια με τα χέρια του

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της περιβαλλοντικής κρίσης είναι η αποψίλωση των δασών και στην Ινδία ένας «ήρωας χωρίς στολή» κατάφερε να αναδασώσει 121 εκτάρια γης

Ο Loiya που είναι κάτοικος του Uripok Khaidem Leikai στο Imphal West της Ινδίας, κατάφερε να αναδασώσει ένα δάσος 121 στρεμμάτων χρησιμοποιώντας μόνο τα γυμνά του χέρια.  Για 18 χρόνια, αυτός ο απίθανος ήρωας πολεμούσε την πραγματικότητα της αποψίλωσης σε ένα δάσος που ονομάζεται Punshilok, που σημαίνει «άνοιξη της ζωής». Ο  Loiya το επισκέφτηκε σε πολύ μικρή ηλικία και θυμάται ότι η βλάστηση ήταν πλούσια και πολύ ελκυστική.Η τοποθεσία βρίσκεται στην κορυφή του βουνού En koubru στην περιοχή Senapati, η οποία μέχρι το 2000 είχε καταστραφεί εντελώς από ντόπιους αγρότες για καλλιέργεια ρυζιού. Επομένως, ήταν απαραίτητο να δημιουργηθούν βασικές αλλαγές σιγά-σιγά. Έτσι, αυτός ο «ήρωας χωρίς κάπα» αποφάσισε ότι έπρεπε να κάνει κάτι για να βοηθήσει το περιβάλλον. Το 2002, έγινε ακτιβιστής και επινόησε μια μέθοδο για να ανακτήσει τα εδάφη της οροσειράς Maru Longal και να τα αναδασώσει.  Για 6 χρόνια εργάστηκε στη φύτευση βελανιδιάς, μπαμπού, ficus, magnolia, Jack-fruit και teak.

Έφτιαξε μια καμπίνα όπου μπορούσε να περάσει τις νύχτες και να προστατευτεί απο τον καιρό. Και τότε άρχισε να φυτεύει τους σπόρους με το χέρι του. Αργότερα περισσότεροι φίλοι μπήκαν στη δουλειά και τον βοήθησαν να καθαρίσει τα αγριόχορτα και απλώθηκαν σε όλη την περιοχή.Τέλος, οι αρχές συμμετείχαν στο έργο και βοήθησαν στη δημιουργία νέων νομικών πλαισίων για την προστασία των δραστηριοτήτων αυτού του ήρωα και των νέων φίλων του, των δέντρων. Η Loiya κατάφερε να δώσει ζωή σε περισσότερα από 121 εκτάρια που είναι πλέον οικοσυστήματα όπου ζει προστατευμένη άγρια ​​ζωή.

Επιπλέον, συνέβαλε στη βελτίωση του μικροκλίματος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο σεβασμός στη φύση τον οδήγησε να αναλάβει το ρόλο ενός ήρωα χωρίς κάπα.

Πηγή:bestnews.gr

Δείτε επίσης:

Πρέβεζα: Ανασύρθηκε κεφαλή αγάλματος ρωμαϊκών χρόνων

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία