Ο 64χρονος παππούς με λεύκη που φτιάχνει μάλλινες κούκλες

παππούς με λεύκη

Έφερε το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών

Ο João Stanganelli Junior είναι ένας 64χρονος παππούς από την Βραζιλία που πάσχει από λεύκη και σκέφτηκε να ράψει μάλλινες κούκλες, για να φέρει το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών που αντιμετωπίζουν την ίδια πάθηση.

Η λεύκη είναι μια δερματική πάθηση που χαρακτηρίζεται από τον τοπικό αποχρωματισμό του δέρματος. Μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε σημείο του σώματος, ενώ η σοβαρότητα και η ταχύτητα της εξέλιξής της, είναι συχνά απρόβλεπτες. Ο João Stanganelli Junior ζει με τη λεύκη εδώ και χρόνια -εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα 30 του.

κούκλες

Έχοντας πρόσφατα αποσυρθεί από τη βιομηχανία της γαστρονομίας λόγω άσχετων θεμάτων υγείας, ο João αποφάσισε να ξεκινήσει ένα χόμπι για να διατηρήσει τον εαυτό του ενεργό και αφοσιωμένο. Αυτός και η σύζυγός του ξεκίνησαν το πλέξιμο, κι ενώ ήταν δύσκολο στην αρχή, σύντομα τα κατάφεραν.

Το πρώτο έργο του João ήταν μια κούκλα για την εγγονή του που έχει κι εκείνη λεύκη. Έτσι δημιούργησε μια κούκλα με λεύκη αφιερωμένη σε εκείνη και γεννήθηκε μια ιδιαίτερη ιδέα.

Ο João άρχισε να κατασκευάζει περισσότερες από αυτές τις κούκλες, συμπεριλαμβανομένης μιας κούκλας σε αναπηρικό καροτσάκι. Όλες οι κούκλες σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν τα παιδιά να αισθάνονται “φυσιολογικά” και να εκτιμώνται, ανεξάρτητα από το είδος της κατάστασης που ζουν.

Με κίνητρο και έμπνευση από τη χαρά και την αυτοεκτίμηση που έφεραν οι κούκλες του, ο João συνέχισε να δημιουργεί, χρησιμοποιώντας το Facebook και το Instagram για να παρουσιάσει τα τελευταία του έργα.

A post shared by amigurumi-joão stanga-vitiligo (@joaostanganelli)Click to accept marketing cookies and enable this content

«Η άποψή μου για τη λεύκη φαίνεται πολύ διαφορετική από τη γενική εικόνα που έχει ένας άνθρωπος που δεν ζει μαζί της. Όσοι αντιμετωπίζουν μια τέτοια ιδιαιτερότητα, νομίζω ότι είναι απαραίτητο πρώτα να το αποδεχτούν και μετά να επιλέξουν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους», αναφέρει ο João.

κούκλες

Δείτε επίσης

Μια 5χρονη μοιράζει φαγητό σε άστεγους πουλώντας τις ζωγραφιές της

Στην ίδια κατηγορία