Νεαρός φτιάχνει καλαμάκια από χόρτα για να προστατέψει το περιβάλλον

Μια κίνηση υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος έγινε από έναν νεαρό Βιετναμέζο ο οποίος δημιούργησε καλαμάκια φτιαγμένα από χόρτα, αντί για πλαστικό

Μια κίνηση υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος έγινε από έναν νεαρό Βιετναμέζο ο οποίος δημιούργησε καλαμάκια φτιαγμένα από χόρτα, αντί για πλαστικό.

Κάθε χρόνο, 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού περίπου, καταλήγουν στους ωκεανούς. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν φυσικά και πάρα πολλά καλαμάκια. Σύμφωνα με το «The Mind Circle», οι Ηνωμένες πολιτείες  από μόνες τους χρησιμοποιούν και πετούν περίπου 500 εκατομμύρια καλαμάκια κάθε μέρα. Είναι ένα γεγονός που δεν πρέπει να παραβλέψουμε, καθώς επηρεάζει τον πλανήτη μας σε μεγάλο βαθμό.

Τα περισσότερα καλαμάκια κατασκευάζονται από αργό πετρέλαιο και δεν είναι βιοδιασπώμενα. Τα ζώα της θάλασσας μπορεί να τα μπερδέψουν με φαγητό και να τα φάνε. Ως αποτέλεσμα, τα καλαμάκια μπορεί να κολλήσουν κάπου μέσα στον οργανισμό τους, προκαλώντας τους τραυματισμούς ή και θάνατο.Ο νεαρός Βιετναμέζος επιχειρηματίας Tran Minh Tien, ιδρυτής της Ong Hut Co, φιγουράρει στα ΜΜΕ της χώρας του, καθώς σκέφτηκε αυτήν την πρωτοποριακή και ταυτόχρονα εύκολη λύση. Είναι εφικτό να εξαλειφθεί η χρήση ενός εκ των μεγαλύτερων ρύπων του πλανήτη.

Τα καλαμάκια από χόρτα βγαίνουν σε δύο ποικιλίες – φρέσκα και ξηρά. Για την κατασκευή τους, αρχικά ένα πλένονται και κόβονται σε κομμάτια 20 εκατοστών τα χόρτα που μαζεύτηκαν. Χρησιμοποιώντας ένα σιδερένιο ραβδί, τρυπιέται και καθαρίζεται το εσωτερικό του βλαστού, Μετά από επαναλαμβανόμενο ξέπλυμα με νερό τα ολόφρεσκα πράσινα καλαμάκια τυλίγονται σε φύλα μπανανιάς και είναι έτοιμα για το σούπερ μάρκετ.Αν και το να αποφεύγουμε τα καλαμάκια είναι επίσης πολύ οικολογικό, πολλοί άνθρωποι βασίζονται σε αυτά ή τα προτιμούν, για διάφορους λόγους. Με αυτό ως δεδομένο, είναι εξαιρετικό το γεγονός πως, υπάρχουν εναλλακτικές στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Πηγή:bestnews.gr

Δείτε επίσης:

Η επανάσταση στην τεχνολογία: Μηχάνημα “πλάθει” δέρμα για ασθενείς με εγκαύματα

Ανακαλύφθηκε μια πισίνα από ξύλο βελανιδιάς ηλικίας 3.400 ετών

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία