Μωράκι από την Καρδίτσα γεννήθηκε μέσα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Μωράκι από την Καρδίτσα γεννήθηκε μέσα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Η ζωή θα νικήσει!

Η είδηση πως μωράκι από την Καρδίτσα γεννήθηκε μέσα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έρχεται να δώσει μια νότα αισιοδοξίας και να θυμίσει πως η ζωή είναι εδώ.

Τη στιγμή που όλα επικεντρώνονται στην πανδημία του κορωνοϊού, τα κρούσματα, τις απώλειες, την οικονομική καταστροφή έρχεται η ζωή να σου υπενθυμίσει τη δύναμη της!

Φαίνεται πως ακόμη και σ αυτές τις μαύρες μέρες, η ζωή δείχνει για ακόμη μια φορά πως συνεχίζεται ..και είναι ωραία. Αναμφίβολα η γέννηση ενός μωρού είναι ένα από τα πιο ευχάριστα γεγονότα που μπορούν να συμβούν.

Έτσι λοιπόν, η είδηση της γέννησης ενός μωρού μέσα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην Καρδίτσα ήρθε να δώσει ελπίδα ζωής.

Το πλήρωμα μετέφερε μια ετοιμόγεννη μητέρα από την Καρδίτσα προς το νοσοκομείο αλλά φαίνεται πως το μωρό είχε αλλά σχέδια και αποφάσισε να δει το πρώτο φως της ζωής μέσα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η είδηση αναρτήθηκε στη σελίδα «Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου (ΕΚΑΒ)», όπου ο ΕΚΑΒίτης φωτογραφίζεται με το νεογέννητο μωράκι. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Ηλία Σδρόλια, ο οποίος δεν κρύβει την ευτυχία που νιώθει στην πιο συγκινητική κι ελπιδοφόρα φωτογραφία των τελευταίων ημερών.

Μεταφέρουμε αυτούσιο το κείμενο που ανέβηκε στη σελίδα…

«Το να είσαι Διασώστης του ΕΚΑΒ δεν είναι κάτι που μπορείς να περιγράψεις εύκολα με λόγια..

Είναι αυτές οι στιγμές πού ζούμε ανάμεσα στη χαρά και στη λύπη που δεν αισθάνεσαι σαν να εργάζεσαι αλλά σαν να συμμετέχεις ενεργά στο θαύμα της ζωής, της χαράς αλλά και του πόνου.

Αυτό διαμορφώνει τον χαρακτήρα μας και επηρεάζει την προσωπική μας ζωή διότι είναι μεγαλύτερο ακόμα και από εμάς τους ίδιους.

Μπορεί να έχουμε ελαττώματα, να ζούμε ανήσυχοι και μερικές φορές να θυμώνουμε, αλλά ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι επιτελούμε ένα λειτούργημα που είναι από τα ύψιστα σε μία κοινωνία.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μας χρειάζονται, μας θαυμάζουν και μας επευφημούν.

Θα πρέπει όμως να θυμόμαστε ότι το να είμαστε ευτυχισμένοι δεν προϋποθέτει έναν ουρανό χωρίς καταιγίδες, μονοπάτια χωρίς ατυχήματα, εργασία χωρίς κόπωση, προσπάθεια χωρίς απογοήτευση.

Η ευτυχία είναι η εξεύρεση δύναμης στη συγχώρεση, η ελπίδα στις μάχες, η συναδελφικότητα στον φόβο, η αγάπη στις διαφωνίες.

Η ευτυχία δεν εκτιμά μόνο τα χαμόγελα, αλλά αντανακλάται και στη θλίψη.

Δεν είναι μόνο ο εορτασμός της επιτυχίας, αλλά και τα μαθήματα από τις αποτυχίες.

Όχι μόνο η χαρά του χειροκροτήματος, αλλά και η χαρά της ανωνυμίας.

Το θαύμα της γέννησης μίας ζωής μας θυμίζει το θαύμα του να είσαι Διασώστης του ΕΚΑΒ».

Στην ίδια κατηγορία