«Μωρό θαύμα»: Γεννήθηκε στις 21 εβδομάδες, οι γιατροί έδιναν στους γονείς 0% πιθανότητες επιβίωσης

«Μωρό θαύμα»: Γεννήθηκε στις 21 εβδομάδες, οι γιατροί έδιναν στους γονείς 0% πιθανότητες επιβίωσης

Κι όμως το προωράκι Ρίτσαρντ Χάτσινσον, που χωρούσε στην παλάμη του ενός χεριού, ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά

«Μωρό θαύμα»: Γεννήθηκε στις 21 εβδομάδες, οι γιατροί έδιναν στους γονείς 0% πιθανότητες επιβίωσης.

Όταν ο Ρίτσαρντ Χάτσινσον γεννήθηκε τον Ιούνιο πρόωρα, μόλις στις 21 εβδομάδες κύησης, κανένας δεν περίμενε να επιβιώσει. Ήταν τόσο μικροσκοπικός, που χωρούσε στην παλάμη του ενός χεριού και οι γιατροί έδιναν στους γονείς του 0% πιθανότητες επιβίωσης.

Αλλά εκείνοι, οι Ελίζαμπεθ και Ρικ Χάτσινσον, δεν έχασαν τις ελπίδες τους. «Κλάψαμε πολύ, προσευχηθήκαμε πολύ. Δεν θέλαμε να τα παρατήσουμε». Πράγματι, ο μικρός Ρίτσαρντ ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά.

«Ήταν πολύ άρρωστος» είπε η νεογνολόγος Δρ Στέισι Κερν στο Good Morning America. «Το μικρότερο μωρό που έχω φροντίσει ποτέ. Γνωρίζουμε επίσης, βάσει της ιατρικής βιβλιογραφίας, ότι είναι ένα από τα μικρότερα πρόωρα στον κόσμο που έχουν επιβιώσει».

Φυσικά, η επιβίωση δεν ήταν εύκολη υπόθεση για το «μωρό θαύμα» όπως αποκαλείται, καθώς σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Υγείας, μωρά μικρότερα των 22 εβδομάδων θεωρείται ότι δεν μπορούν να επιζήσουν καθώς το σώμα τους είναι, απλά, υπερβολικά ανώριμο για να υποστηριχθεί ακόμη και με μηχανική βοήθεια.

Κι όμως ο Ρίτσαρντ, που μεταφέρθηκε αμέσως στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών και διασωληνώθηκε, άρχισε να δίνει τη δική του, φαινομενικά ανέλπιδη μάχη, την οποία και κέρδισε. Παρόλο που τις πρώτες εβδομάδες τα επίπεδα οξυγόνου του έπεφταν διαρκώς και οι γονείς, στο πλάι της θερμοκοιτίδας, είχαν προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο.

Το θαύμα άρχισε να γίνεται όταν η μητέρα του «τον άγγιξε και ξαφνικά ο κορεσμός οξυγόνου ξεπέρασε το 80% και μετά το 90% και σκέφτηκα, “έχει ανάγκη από τη μαμά του”» θυμήθηκε η Δρ. Κερν, προσθέτοντας: «Ήταν ένα από τα πιο απίστευτα πράγματα που έχω δει να συμβαίνουν. Μέρα με τη μέρα, συνέχισε να μας ξαφνιάζει».

Μετά από έξι μήνες νοσηλείας, ο Ρίτσαρντ πήρε εξιτήριο, στις αρχές Δεκεμβρίου. Οι γονείς του δεν θα μπορούσαν να φανταστούν, φυσικά, καλύτερο δώρο Χριστουγέννων. Και παρόλο που συνεχίζει να σιτίζεται με σωληνάκι (δεν είναι ακόμα σε θέση να τραφεί με μπιμπερό) και είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της προωρότητας στην υγεία του, η ιστορία του επιβεβαιώνει την απίστευτη δύναμη για ζωή που επιδεικνύουν ακόμα και τα πιο μικροσκοπικά πλάσματα.Πηγή: womantoc.gr

Δείτε επίσης:

Αισιοδοξία: Ένα τρυφερό έργο τέχνης έγινε το ομορφότερο νέο, τεράστιο γκράφιτι στο Μεταξουργείο

Η προσφυγοπούλα που κολύμπησε στο Αιγαίο για τη ζωή της βρέθηκε να αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς

Αυτή η σκυλίτσα δεν μπορεί να σταματήσει να κλαίει από χαρά μόλις συναντάει ξανά την ιδιοκτήτριά της

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία