Μια μικρή ευφυία: Είναι μόλις 12, τέλειωσε το Λύκειο και ονειρεύεται να γίνει μηχανικός της NASA

Μια μικρή ευφυία: Είναι μόλις 12, τέλειωσε το Λύκειο και ονειρεύεται να γίνει μηχανικός της NASA

Σύμφωνα με τη μαμά της, αυτό ήταν το όνειρο της Αλίνα από τότε που ήταν μικρό κορίτσι!

Μια μικρή ευφυία: Είναι μόλις 12, τέλειωσε το Λύκειο και ονειρεύεται να γίνει μηχανικός της NASA.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η εκπαίδευση έχει αλλάξει δραστικά, αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο σε ένα κορίτσι που ονειρεύεται να φτάσει μέχρι τα… αστέρια!


Ενώ οι περισσότεροι έφηβοι αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του Γυμνασίου, σε ηλικία 12 ετών, η Αλίνα Αναλί έχει ήδη απολυτήριο Λυκείου και πρόκειται να παρακολουθήσει μαθήματα εξ’ αποστάσεως στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Η Αλίνα θέλει να γίνει μηχανικός της NASA μέχρι την ηλικία των 16 αφού αποκτήσει πτυχίο στην αστρονομία και τη χημεία και να κατασκευάσει διαστημικά οχήματα για αποστολές στον Άρη.Σύμφωνα με τη μαμά της, αυτό ήταν το όνειρο της Αλίνα από τότε που ήταν μικρό κορίτσι!


«Το έλεγε πάντα. “Μαμά θα δουλέψω για την NASA. Θα είμαι η μικρότερη μαύρη κοπέλα που εργάστηκε ποτέ για την NASA!”» δήλωσε η περήφανη μητέρα.

Ο μεγάλος έρωτας για τη διαστημική υπηρεσία άρχισε απ’ όταν άρχισε να παίζει και να ασχολείται με Lego με τα οποία έφτιαχνε περίπλοκα μοντέλα από το Taj Mahal, το κάστρο της Disney, το Apollo 11 και έναν πύραυλο της NASA.


Με τη βοήθεια και ενθάρρυνση της μαμάς της, η Αλίνα ξεκίνησε τον ιστότοπο Brown Stem Girl για να ενθαρρύνει και άλλα κορίτσια με παρόμοια ενδιαφέροντα να επικεντρωθούν σε πεδία από τα οποία είχαν αποκλειστεί.

Μαζί με το πρόγραμμα σπουδών της, η 12χρονη ετοιμάζει και άλλα πράγματα ! Ένα παιδικό βιβλίο που θα έχει το τίτλο «Brainiac World» και ελπίζει να κάνει και μια συνέντευξη με τον πρωτοπόρο του διαστήματος, Δρ Μέι Τζέμισον.
Είναι μια εντυπωσιακή λίστα επιτευγμάτων, αλλά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, η Αλίνα ελπίζει να γίνει παράδειγμα σε άλλα κορίτσια να μην αφήσουν τις προκαταλήψεις των άλλων να τους εμποδίσουν να καθορίσουν τη δική τους μοίρα.

«Δεν έχει σημασία τι ηλικία ή τι σκοπεύετε να κάνετε. Ονειρευτείτε και προσπαθήστε το» δήλωσε η ίδια στο ABC.

Πηγή: sputniknews.gr

Δείτε επίσης:

Με ένα σμπάρο εννέα μωρά: 25χρονη γέννησε εννιάδυμα

Κρατούμενοι κατασκευάζουν ξύλινα σπιτάκια για αδέσποτα ζώα

Γκάνα: Το Ελληνικό Σχολείο που αλλάζει τις ζωές των παιδιών

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία