Μια καθαρίστρια μεταμόρφωσε σχολείο της Αθήνας σε έργο τέχνης

Η Μαρία Σπυροπούλου μεταμόρφωσε το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στο Πολύγωνο σε έναν ατελείωτο…

Η Μαρία Σπυροπούλου μεταμόρφωσε το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στο Πολύγωνο σε έναν ατελείωτο πίνακα ζωγραφικής.

Από τις αίθουσες του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών στο Πολύγωνο, ξεπροβάλλουν πελώριες ελιές που στα κλαδιά τους έχουν τα μέρη του λόγου, ουράνια τόξα και παιδικές φιγούρες που στέλνουν μηνύματα κατά της βίας.

Καθαρίστρια μεταμόρφωσε σχολείο της Αθήνας σε έργο τέχνης -Ζωγράφισε τους  τοίχους μέσα στην καραντίνα | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Ολόκληρο το σχολείο είναι ένας ατέλειωτος πίνακας ζωγραφικής με διαφορετικές παραστάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών. Για την καλλιτεχνική παρέμβαση πάντως δεν επιστρατεύτηκαν γνωστοί ζωγράφοι ή διακοσμητές αφού αποτελεί εξ’ ολοκλήρου έργο της καθαρίστριας του κτιρίου Μαρίας Σπυροπούλου.

Καθαρίστρια μεταμόρφωσε σχολείο της Αθήνας σε έργο τέχνης -Ζωγράφισε τους  τοίχους μέσα στην καραντίνα

«Δουλεύω στο σχολείο αυτό 25 χρόνια. Κάθε φορά έβαφα τους τοίχους αλλά πάλι τους μουτζούρωναν. Όταν ζωγράφισα έναν από αυτούς δεν τον ξαναπείραξαν, σεβάστηκαν το έργο μου. Έτσι, στην περυσινή καραντίνα που το σχολείο ήταν κλειστό ζωγράφισα όλους τους τοίχους», λέει η κ. Σπυροπούλου.

Καθαρίστρια μεταμόρφωσε σχολείο της Αθήνας σε έργο τέχνης -Ζωγράφισε τους  τοίχους μέσα στην καραντίνα | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Μητέρα τριών παιδιών και η ίδια, χαίρεται να βλέπει τον ενθουσιασμό στα μάτια των μαθητών. «Όταν τα βλέπουν τα παιδιά εντυπωσιάζονται γιατί είναι το περιβάλλον τους πιο όμορφο και ευχάριστο. Μου λένε μπράβο κυρία Μαρία ! Ενα παιδάκι με ρώτησε τι θα γίνω όταν μεγαλώσω και του απάντησα ότι θα γινόμουν ζωγράφος αλλά έχω ήδη μεγαλώσει», λέει γελώντας η κυρία Σπυροπούλου.

Για τα έργα της όπως εξηγεί δε χρειάστηκε καν να αγοράσει υλικά αφού χρησιμοποίησε τα πλαστικά χρώματα που υπήρχαν στο σχολείο. Όσο για το ταλέντο της, είχε όπως εξηγεί κλίση στο σχέδιο από μικρή. «Είναι ένα μεράκι που το έχω μέσα μου από παιδί ,ζωγράφιζα και στο σπίτι όταν είχα τον ένα γιο μου μικρό και δεν εργαζόμουν».

πηγη- bestnews.gr

Δείτε επίσης:

Εύβοια: Εθελοντές πυροσβέστες έσωσαν δύο κουτάβια που έπεσαν σε φρεάτιο

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία