Μαθήματα ζωής: Επικοινωνεί κινώντας ελάχιστα το χέρι της, γράφει ποιήματα και βάζει στόχους

© Φωτογραφία : zarpanews.gr

Επικοινωνεί κινώντας ελάχιστα το χέρι της, αλλά η τετραπληγία δεν την εμποδίζει να κάνει τα όνειρά της, ένα-ένα, πραγματικότητα

Γράφει ποιήματα και έχει ένα όνειρο για το μέλλον: «Να λάμψει μια μέρα το αστέρι της αλληλεγγύης». Είναι η Κατερίνα Βλαχάκη, η οποία δίνει μαθήματα ζωής.

Την ιστορία της «φιλοξενεί» το zarpanews.gr και δεν μπορεί παρά να αποτελεί έμπνευση για πολλούς.

Η Κατερίνα είναι τετραπληγική και επικοινωνεί κινώντας ελάχιστα το χέρι της. Με τη μητέρα της έχουν βρει τρόπο επικοινωνίας: Χωρίζοντας την αλφαβήτα σε τρεις οκτάδες, η νεαρή Χανιώτισσα υποδεικνύει γράμματα, σχηματίζοντας λέξεις.

Και δεν μένει μόνο στις λέξεις, αφού γράφει και ποιήματα. Μάλιστα, με τη στήριξη της οικογένειάς της και τη βοήθεια των καθηγητών της, διοργανώνεται και η έκθεση «Αλυσίδα – η τέχνη μας ενώνει και μας ελευθερώνει» στο Γυαλί Τζαμισί.

«Από 9-10 ετών που ξεκίνησε να γράφει, έδειξε ότι έχει μια ποιητική χροιά. Γράφει αυτά που πραγματικά θέλει να πει. Αλλά παίρνει πάρα πολύ χρόνο. Η ίδια μου ζήτησε κάποια στιγμή να της βρω μια δασκάλα να της κάνει ποίηση, αλλά δεν είναι εύκολο να βρεις έναν τέτοιο άνθρωπο» λέει η μητέρα της Κατερίνας, Ελεάννα Δερμιτζάκη.

Όσο για το όνειρο της Κατερίνας και το μέλλον, η ίδια απαντά: «Στο μέλλον θέλω να φοιτήσω στη φιλοσοφική σχολή ώστε να μπορέσω να ασχοληθώ με την ελληνική γλώσσα, τη φιλοσοφία και την ποίηση. Το όνειρό μου είναι να λάμψει μια μέρα το αστέρι της αλληλεγγύης και θα δουλέψω πάνω σ’ αυτό όσο μπορώ, με αρχή αυτή την έκθεση».

Πηγή:sputniknews.gr

Δείτε επίσης:

Αφγανιστάν: Πρώην πεζοναύτης μετέφερε στη Βρετανία 173 σκύλους και γάτες

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία