Μαθήματα ανθρωπιάς από πωλήτρια στη λαϊκή Παπάγου – Βρήκε 5.000 ευρώ και τα παρέδωσε

Συγκινεί η κίνηση πωλήτριας της λαϊκής αγοράς στου Παπάγου, που βρήκε 5.000 ευρώ στον δρόμο. Κάλεσε άμεσα τις Αρχές για να βρεθεί ο κάτοχός τους

Μαθήματα ανθρωπιάς παρέδωσε πωλήτρια στη λαϊκή αγορά του Παπάγου, όταν βρήκε 5.000 ευρώ και τα παρέδωσε στην αστυνομία.

Το παραπάνω συνέβη χτες Πέμπτη, στην περιοχή του Παπάγου, όπου κάθε βδομάδα πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά. Η γυναίκα είχε ξεκινήσει να στήνει τον πάγκο της και είδε στον δρόμο κάτι που έμοιαζε σαν μικρή ατζέντα-σημειωματάριο.

Έτσι, πλησίασε, έσκυψε να δει τι ήταν και διαπίστωσε πως ήταν χρήματα πιασμένα με χαρτί τραπεζικής δεσμίδας, χωρίς να έχουν πάνω κάποιο στοιχείο για τον νόμιμο κάτοχό τους, όπως γνωστοποιεί η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ).

Τότε, η πωλήτρια ενημέρωσε τον πρόεδρο της Γ΄ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών Κώστα Σφύρλα, που έφτασε στο σημείο, καλώντας ταυτόχρονα την αστυνομία ώστε να παραδοθούν τα 5.000 ευρώ και να βρεθεί ο κάτοχός τους.

Η ίδια, σχολιάζοντας το συμβάν, είπε ότι όση ανάγκη κι αν είχε τα χρήματα ούτε ως αστείο δεν θα μπορούσε να σκεφτεί να πράξει κάτι διαφορετικό.

«Η Α.Π. εργάζεται επί σειρά ετών στον πάγκο που διατηρεί στο εμπορικό τμήμα των λαϊκών αγορών μας. Βρήκε μία δεσμίδα με 5.000 ευρώ και την παρέδωσε στην αστυνομία. Στην Α.Π. λέω λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ, όχι για τα χρήματα αλλά γιατί στέλνει ένα σπουδαίο μήνυμα σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ότι η αξιοπρέπεια, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά και ο αλληλοσεβασμός, είναι οι πράξεις εκείνες που αν μη τι άλλο μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι ακόμα υπάρχει ηθική και ανθρωπιά στον κόσμο μας κι αυτό είναι τουλάχιστον ελπιδοφόρο» δήλωσε ο Κώστας Σφύρλας, γενικός γραμματέας της ΠΟΣΠΛΑ.

πηγη- sputniknews.gr

Δείτε επίσης:

Ηλικιωμένο ζευγάρι 100 κι 102 ετών μόλις γιόρτασε 81 χρόνια γάμου

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία