Μανάβης αφήνει φρούτα και λαχανικά για ανθρώπους που τα χρειάζονται

Ένας μανάβης από τη Θεσσαλονίκη αφήνει κάθε πρωί φρούτα και λαχανικά στα παγκάκια της πόλης για τους ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη

Ένας μανάβης από τη Θεσσαλονίκη αφήνει κάθε πρωί φρούτα και λαχανικά στα παγκάκια της πόλης για τους ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ο Νίκος Σταματίου, ιδιοκτήτης οπωροπωλείου στη Θεσσαλονίκη, έχει μια καθημερινή συνήθεια, που ακολουθεί πιστά τα τελευταία χρόνια: κάθε πρωί ξεχωρίζει τα «άσχημα» φρούτα και λαχανικά, τα τοποθετεί σε μια σακούλα και την αφήνει απέναντι από το κατάστημα του, πάνω σε ένα παγκάκι.

Στόχος του να βοηθήσει να γεμίσουν το τραπέζι τους, αξιοπρεπείς συμπολίτες του, που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

«Κάνω απλά αυτό που νιώθω. Είναι πάρα πολύ άσχημο να βλέπεις ανθρώπους να ανοίγουν τον κάδο και να παίρνουν πράγματα από τα σκουπίδια. Έχω δει ακόμα και καλοντυμένους με κουστούμι, αξιοπρεπείς και μεγάλης ηλικίας. Δεν ένιωθα καλά να τα δίνω στους ίδιους και έτσι σκέφτηκα να τα αφήνω στο παγκάκι και να τα παίρνουν μόνοι τους», εξηγεί.

Οι περισσότεροι, όπως λέει, είναι άνθρωποι που γνωρίζει και ζουν στην περιοχή. Η σχέση μεταξύ τους δυναμώνει καθημερινά και αποτυπώνεται σε μια ματιά, σε ένα χαμόγελο ευχαρίστησης.«Είναι αυτές οι στιγμές, όταν παίρνουν τη σακούλα, άλλες φορές με κοιτάνε και χαμογελάνε, άλλες μου κλείνουν το μάτι και αρκετές φορές δεν βλέπω καν ποιος τα παίρνει. Απλά κοιτάζω στο σημείο οπού τα αφήνω και λείπουν. Είναι μεγάλη η ηθική ικανοποίηση που νιώθω, δεν θέλω τίποτα άλλο», σημειώνει.

«Αρχικά, όταν τους έβλεπα στους κάδους, τους πήγαινα εγώ τη σακούλα με τα λαχανικά, έβλεπα όμως ότι ντρεπόντουσαν και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να τους φέρνω σε δύσκολη θέση», επισημαίνει ο ιδιοκτήτης του οπωροπωλείου στη Βασιλέως Ηρακλείου.

Και συνεχίζει: «Έτσι αποφάσισα να βάζω σε σακούλες καθημερινά, μπανάνες, ντομάτες, αγγούρια, πεπόνια, μήλα, ότι έχω φρούτα και λαχανικά που δεν μου αρέσουν στην όψη και να τις αφήνω απέναντι στο παγκάκι. Αυτοί που πρέπει, το γνωρίζουν πλέον και έρχονται να τα πάρουν».

«Το τελευταίο διάστημα, ευτυχώς φαίνεται ότι είναι καλύτερα τα πράγματα», αναφέρει ο κ. Σταματίου και διευκρινίζει ότι, «όποια προϊόντα δεν θέλω να τα τοποθετήσω στη βιτρίνα μου, δε σημαίνει ότι δεν είναι και καλά, δεν είναι χαλασμένα, απλά εξωτερικά δεν είναι πολύ όμορφα και αντί να τα πετάω, τα προσφέρω σε αυτούς που πραγματικά τα έχουν ανάγκη».

Πηγή:bestnews.gr

Δείτε επίσης:

Γυναίκα γεννήθηκε χωρίς χέρια και κάνει τα πάντα με τα πόδια: Έχει μια κορούλα τριών ετών – Βίντεο

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία