Λαρισαίος δημιουργεί μοναδικά έργα τέχνης με φρούτα! (φωτό)

Λαρισαίος δημιουργεί μοναδικά έργα τέχνης με φρούτα! (φωτό)

Η τέχνη δεν έχει όρια, ούτε και σύνορα, εξάλλου η φαντασία του ανθρώπινου μυαλού είναι εκείνη που την κάνει να ξεχωρίζει, να εξελίσσεται και να μαγνητίζει τους άλλους, όπως κάνει ένας Λαρισαίος που δημιουργεί μοναδικά έργα τέχνης με φρούτα!

Ο λόγος για τον 41χρονο Νικόλα Τζαρούχη από τα Φάρσαλα, ο οποίος είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα της μαγείας που μπορεί να δημιουργήσει ο νους, όταν οι σκέψεις παντρεύονται με ένα σπάνιο ταλέντο κι εκτελούν ασύλληπτες δημιουργίες.

Γράφει ο Απόστολος Ράιδος

Ο Νικόλας τελείωσε το Λύκειο στα Φάρσαλα, ασχολήθηκε με τη γεωργία, αλλά πάντα μέσα του είχε την εικαστική φλέβα. Αρχικά με τη φωτογραφία, έχοντας πλέον ένα εντυπωσιακό άλμπουμ στην προσωπική του ιστοσελίδα και στη συνέχεια με τη «Moukimono»: Την Ιαπωνική τέχνη σκαλίσματος φρούτων! Στους περισσότερους προφανώς και ακούγεται παράταιρο, όμως πρόκειται για μία τέχνη υψηλών απαιτήσεων, που λίγοι μπορούν να υπηρετήσουν με επιτυχία.

«Ο κάθε ένα μας έχει μέσα του κάποιες ξεχωριστές δυνατότητες, αρκεί να θέλει να τις ανακαλύψει… Να πιστέψει και να προσπαθήσει…» εξηγεί στο onlarissa.gr απαντώντας στο… θεμελιώδες ερώτημα του «πώς άρχισε αυτή η απίθανη ιστορία στη ζωή του».

Ο Λαρισαίος που δημιουργεί μοναδικά έργα τέχνης με φρούτα συνεχίζει λέγοντας πως «Υπάρχουν στοιχεία που όλοι μας τα έχουμε… Η δημιουργία, η φαντασία, η περιέργεια, η παιδική ψυχή, το πείσμα είναι κάποια από εκείνα που όταν τα  ανακαλύψεις, θα ανακαλύψεις και νέες δυνατότητες του εαυτού του.

Όσον αφορά την τεχνική του σκαλίσματος φρούτων, ως λάτρης  της μαγειρικής, στο διάστημα της πρώτης καραντίνας, τότε  δεν μπορούσα να ταξιδέψω, να φωτογραφίσω και γενικά υπήρχε αρκετός χρόνος… Τότε είδα κατά τύχη στο διαδίκτυο βίντεο με δημιουργίες φρούτων στο που έχουν ως βάση την Ιαπωνική τεχνική σκαλίσματος φρούτων «Moukimono».

Λέω ας δοκιμάσω να φτιάξω κάτι ίδιο. Είδα πως τα κατάφερνα με σχετική ευκολία… Και σιγά – σιγά καθημερινά βλέποντας και μαθαίνοντας από τα βίντεο που υπάρχουν στο διαδίκτυο, άρχισα να μαθαίνω τα κοψίματα, μερικές βασικές τεχνικές και να δημιουργώ δικά μου έργα από τα απλά καθημερινά φρούτα».

Πώς όμως επιλέγει τον κατάλληλο συνδυασμό φρούτων για το κατάλληλο έργο; «Όλα είναι θέμα φαντασίας, μας λέει, κάθε φρούτο έχει την δική του μορφή, φαντάζεσαι την νέα του μορφή και την δημιουργείς… Στην αρχή όλα γίνονταν με απλά μαχαίρια κουζίνας, όμως με τον καιρό έχω πάρει ειδικά μαχαίρια σκαλίσματος και ειδικά εργαλεία… Ο χρόνος ποικίλλει από 5 λεπτά το πιο απλό, μέχρι τα 15 και ίσως λίγο παραπάνω ένα ολοκληρωμένο πιάτο. Φυσικά όλα είναι προς βρώση, εξάλλου η φύση των φρούτων επιβάλλει την γρήγορη κατανάλωση τους αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα διατηρήσει κάποιος. Η μορφή ενός φαγητού είναι η μισή νόστιμά, έτσι και κάθε δημιουργία γίνεται πιο νόστιμη, ειδικά στα μάτια των παιδιών που στην κυριολεξία τα λατρεύουν».

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες από τα χέρια του Νικόλα έχουν προσελκύσει τα βλέμματα φίλων και γνωστών με… βιτρίνα τον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και το ερώτημα που του γίνεται ολοένα και συχνότερα είναι ένα: Γιατί δεν μετατρέπει σε επάγγελμα αυτό το σπάνιο χόμπι του; Ο ίδιος απαντά: «Υπάρχουν πολλοί που μου λένε κάτι τέτοιο βλέποντας τα όμως με αργά και σταθερά βήματα όλα γίνονται, δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τις ξεχωριστές ικανότητες τους… Το βασικό σε όλα είναι η θέληση να τις ανακαλύψεις… η τόλμη να προσπαθείς… Το πείσμα να συνεχίσεις… Η φαντασία να τις εξελίξεις… Και η αξιοπρέπεια να πορευτείς μέσα όλα. Αρκεί να προσπαθείς για κάθε τι, να έχεις την περιέργεια να κάνεις ένα βήμα και όλα μετά μπορούν να συμβούν .

Όλα είναι στην προσωπικότητα… Στην τεράστια αισιοδοξία… Στη  στάση ζωής που επιλέγει ο κάθε άνθρωπος… Στον τρόπο που θα πορευτεί στο μονοπάτι της… Με την αυτογνωσία, την προσπάθεια, την ταπεινότητα  και το πιο σημαντικό παραμένοντας αληθινός.»

Δείτε μερικά από τα έργα του Νικόλα Τζαρούχη:

Δείτε επίσης:

Η 16χρονη Ελληνίδα που κάνει «καριέρα» στο Διάστημα

Μαθητές αγόρασαν με τα χρήματα για την πενθήμερη, tablets για όσους τα χρειάζονται

11 Έλληνες πανεπιστημιακοί με τη μεγαλύτερη επιρροή διεθνώς

Facebook
Twitter
Email
Sponsored