Ιωάννινα: Δώρισε το νεφρό του και χάρισε ζωή στην αδερφή του

Δώρο ζωής έκανε ένας 49χρονος άνδρας στην 51χρονη αδερφή του…

Δώρο ζωής έκανε ένας 49χρονος άνδρας στην 51χρονη αδερφή του στα Ιωάννινα, χαρίζοντάς της ένα νεφρό του.

Η 51χρονη έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου και η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, ενώ επρόκειτο για προγραμματισμένη επέμβαση από ζώντα δότη.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε και δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού, με τη χρησιμοποίηση μοσχεύματος που είχε ληφθεί την προηγούμενη, σε νεφροπαθή ασθενή (άνδρα ηλικίας 65 ετών) που ήταν εγγεγραμμένος στην εθνική λίστα.

Είχε προηγηθεί την προηγούμενη ημέρα στο Γ. Ν. Ιωαννίνων «Χατζηκώστα», λήψη οργάνων (δύο νεφρικών μοσχευμάτων και δύο μοσχευμάτων κερατοειδούς), με τη συνεργασία στελεχών της Μονάδος Μεταμοσχεύσεων και της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, από αποβιώσαντα δότη (γυναίκα 69 ετών).

Όλες οι παραπάνω επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία. Οι τρεις ασθενείς νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων σε άριστη κλινική κατάσταση και παράλληλα τα δύο νεφρικά μοσχεύματα εμφάνισαν άμεση και εξαιρετική λειτουργία.

Οι αντίστοιχες μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς θα πραγματοποιηθούν ο ένας σε ασθενή της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου και ο άλλος στο Π.Γ.Ν. Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.

πηγη- bestnews.gr

Δείτε επίσης:

Παναγιώτης-Ραφαήλ: Αφηγείται ένα παιδικό παραμύθι και συγκινεί

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία