Η επανάσταση στην τεχνολογία: Μηχάνημα “πλάθει” δέρμα για ασθενείς με εγκαύματα

Η τεχνολογία ονομάζεται denovoGraft και χρησιμοποιείται ήδη για τη θεραπεία ατόμων, αλλά πρόσφατα ολοκλήρωσε τη δεύτερη φάση των δοκιμών

Το δέρμα είναι θαυματουργό. Μόνο λίγο, στο μέγεθος ενός νομίσματος όταν τοποθετεί σε μια επαναστατική ελβετική βιομηχανική μηχανή, δημιουργείται μόσχευμα δέρματος μεγέθους ενός καλύμματος φρεατίου.Δεν είναι ούτως απολύτως ρεαλιστικό, αλλά ούτε και τελείως τεχνητό.

Το εν λόγω μηχάνημα επιτρέπει στο δέρμα να τεντωθεί σε πολύ μεγαλύτερα μεγέθη σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν εκατομμύρια ανθρώπων που υποφέρουν από πολύ άσχημα εγκαύματα.

Χρησιμοποιώντας υγιή, μη κατεστραμμένα κύτταρα δέρματος από το θύμα, η διαδικασία ξεκινά αναπτύσσοντάς τα σε εργαστήριο συνδυάζοντάς τα με υδρογέλη.

Η τεχνολογία ονομάζεται denovoGraft και χρησιμοποιείται ήδη για τη θεραπεία ατόμων αλλά πρόσφατα ολοκλήρωσε τη δεύτερη φάση των δοκιμών.

Για μερικούς ανθρώπους αυτός ο τρόπος θεραπείας είναι η μόνη επιλογή για την κατάστασή τους.

Ένα ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι 11 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υφίστανται σοβαρά εγκαύματα κάθε χρόνο.

Η μηχανή denovoGraft μπορεί να δημιουργεί πολλά μοσχεύματα ταυτόχρονα δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να μειωθεί δραματικά τόσο ο χρόνος παραγωγής όσο και το κόστος.

«Υπάρχουν 20 κέντρα στην Ευρώπη για τη θεραπεία σοβαρών εγκαυμάτων. Θα ξεκινήσουμε δουλεύοντας μαζί τους και μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Αργότερα, σίγουρα, θα πρέπει να βρούμε συνεργάτες» 

δήλωσε η συνιδρύτρια και διευθύντρια της denovoGraft.Οι δοκιμές της τρίτης φάσης θα ολοκληρωθούν κάποια στιγμή μετά το 2023.

Πηγή:sputniknews.gr

Δείτε επίσης:

Ανακαλύφθηκε μια πισίνα από ξύλο βελανιδιάς ηλικίας 3.400 ετών

Χαλκιδική: 12χρονη έσωσε λουόμενο από πνιγμό

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία