Γεννήθηκε το πρώτο φλαμίνγκο στην Ελλάδα από ανάπηρους γονείς

Ημέρα γιορτής για την «Αλκυόνη», τον Σύλλογο Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων που μετά από 26 χρόνια, γεννήθηκε ένα μωρό φλαμίνγκο από ανάπηρους γονείς

Ημέρα γιορτής για την «Αλκυόνη», τον Σύλλογο Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων που μετά από 26 χρόνια, γεννήθηκε ένα μωρό φλαμίνγκο από ανάπηρους γονείς.

Ο Σύλλογος Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων στην Πάρο, φιλοξενεί δεκαεπτά ανάπηρα φλαμίνγκο καθώς θέση της «Αλκυόνης» είναι να μην κάνει ευθανασία στα άγρια πουλιά που φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του θεραπευτηρίου ακόμα κι όταν δεν πρόκειται να πετάξουν ξανά.

Τα δεκαεπτά ανάπηρα φλαμίνγκο βρίσκονται σε ένα ανοικτό περιφραγμένο χώρο 1.600 τ.μ. με λίμνη και πυκνή βλάστηση. Όπως αναφέρει ο σύλλογος στην ανάρτησή του, μέσα σε αυτό το χώρο υπάρχει περιφραγμένος κλωβός μεγέθους 5 Χ 2 Χ 2 μέτρων με πολύ στενή είσοδο.

Τα Φοινικόπτερα επέλεξαν αυτό το χώρο ως πιο ασφαλή για τη δημιουργία των φωλιών τους, ώστε τα μωρά να μην κινδυνεύουν από τους γλάρους τους πελαργούς και τους ερωδιούς που συνυπάρχουν στη μεγαλύτερη περίφραξη.Μάλιστα τα ευχάριστα νέα δεν σταματούν εδώ καθώς η «Αλκυόνη» περιμένει κι άλλα γεννητούρια τις επόμενες μέρες, αφού υπάρχουν ακόμα πέντε φωλιές με γονείς που κλωσάνε τα αυγά τους.

Πηγή:bestnews.gr

Δείτε επίσης:

«ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ»: Το τραγούδι για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία