Γαλάζια σημαία 2021: Στη δεύτερη θέση η Ελλάδα, βραβεύτηκαν 545 παραλίες

Γαλάζια σημαία 2021: Στη δεύτερη θέση η Ελλάδα, βραβεύτηκαν 545 παραλίες

Γαλάζια Σημαία για το 2021 κέρδισαν 545 παραλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα, την ώρα που η χώρα μας έχει αρχίσει ήδη να υποδέχεται τους πρώτους ταξιδιώτες της

Γαλάζια Σημαία για το 2021 κέρδισαν 545 παραλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα, την ώρα που η χώρα μας έχει αρχίσει ήδη να υποδέχεται τους πρώτους ταξιδιώτες της, με το άνοιγμα του τουρισμού και το πρώτο «ελεύθερο Σαββατοκύριακο».


Μάλιστα, η χώρα μας κατέκτησε τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες, ενώ κατείχε το 13,5% των συνολικών βραβευμένων ακτών.
Παράλληλα, πέρα από τις ελληνικές ακτές υπάρχουν επίσης και 16 μαρίνες μαζί με έξι τουριστικά σκάφη που διακρίθηκαν για το φετινό έτος.

Δείτε εδώ το βίντεο:


Γαλάζια Σημαία – Βραβεύσεις 2021

Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε, και πάλι φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 96 σημαίες.


«Και φέτος, οι Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίσουν στις ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, την προστασία της Δημόσιας Υγείας» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Τι είναι η Γαλάζια Σημαία

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο ποιότητας, το οποίο απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες τις οποίες διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς ή και σε σκάφη που πληρούν τα σχετικά κριτήρια.

Ξεκίνησε πιλοτικά για πρώτη φορά στη Γαλλία, το 1985, αλλά η ουσιαστική έναρξή του ήταν την 5η Ιουνίου 1987, διεθνή ημέρα Περιβάλλοντος, οπότε και παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Από το 2000 συμμετέχουν στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα 49 σήμερα χώρες από όλες σχεδόν τις ηπείρους, δηλαδή όχι μόνο της Ευρώπης.


Πηγή: Sputniknews

Δείτε επίσης:

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μπήκε σε κάδο σκουπιδιών και έσωσε κουταβάκι

Έπασχε από νευρική ανορεξία και ζύγιζε μόλις 31 κιλά: Απέκτησε σκύλο και η ζωή της άλλαξε για πάντα

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία