Έπασχε από νευρική ανορεξία και ζύγιζε μόλις 31 κιλά: Απέκτησε σκύλο και η ζωή της άλλαξε για πάντα

Έπασχε από νευρική ανορεξία και ζύγιζε μόλις 31 κιλά: Απέκτησε σκύλο και η ζωή της άλλαξε για πάντα

Χρειάστηκαν η αγάπη της μητέρας της και αυτή ενός τεράστιου σκύλου για να ξεπεράσει το πρόβλημά της και να «ζήσει» ξανά.

Έπασχε από νευρική ανορεξία και ζύγιζε μόλις 31 κιλά: Απέκτησε σκύλο και η ζωή της άλλαξε για πάντα.

Η πείνα είχε προκαλέσει τόσο μεγάλη πίεση στην καρδιά της που εάν η υγεία της δεν βελτιωνόταν γρήγορα, κινδύνευε να υποστεί καρδιακή προσβολή και να πεθάνει.


Η Κόνι Χάτσερ είναι μια 16χρονη κοπέλα από το Σάσεξ της Αγγλίας η οποία μίλησε για τον προσωπικό της αγώνα με την ανορεξία. Όπως περιγράφει η ίδια κάποια στιγμή ήταν τόσο σοβαρή η κατάσταση της που έκανε 200 push ups την ημέρα και έτρωγε μόνο ένα γεύμα το 24ωρο.
Χρειάστηκαν η αγάπη της μητέρας της και αυτή ενός τεράστιου σκύλου για να ξεπεράσει το πρόβλημά της και να «ζήσει» ξανά.


Η Κόνι, η οποία τώρα θέλει να γίνει προπονήτρια, εξηγεί ότι πλέον διδάχτηκε πώς να μην παθαίνει εμμονή με το φαγητό, αλλά αντ ‘αυτού να φροντίζει το σκυλάκι της, τον Σίμπα.

«Στην αρχή έβρισκα δικαιολογίες για να μην τρώω και πήγαινα στο κρεβάτι χωρίς να έχω φάει τίποτα όλη μέρα. Το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν αριθμοί, φαγητό, καθρέφτες και η εικόνα μου. Σκεφτόμουν συνεχώς τι θα έκανα την επόμενη μέρα, πόσο λίγο θα έτρωγα και πόση άσκηση θα έκανα» δήλωσε.

Η Κόνι άρχισε να ζυγίζει όλο το φαγητό, γνώριζε την ακριβή ποσότητα θερμίδων κάθε συστατικού και ξεκίνησε επίσης μια ανθυγιεινή, ιδεοληπτική ρουτίνα γυμναστικής – η οποία περιελάβανε 200 push ups την ημέρα.

Κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος ένας από τους δασκάλους της την τράβηξε έξω και είπε ότι ανησυχούσε για εκείνη και ότι επρόκειτο να μιλήσει στη μαμά της.

«Δεν ανησυχούσα πολύ γιατί σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να το ξεφύγω. Μια άλλη μέρα ένας συμμαθητής μου, μού είπε ότι είμαι πολύ αδύνατη. Νόμιζα ότι το είπε για καλό, αλλά τώρα καταλαβαίνω ότι το είπε επειδή φαινόμουν σαν άρρωστη».

Όλα άλλαξαν όταν η Κόνι ήταν να πάει για πρακτική και συνάντησε κάποιον που είχε πολύ καιρό να δει και δεν την αναγνώρισε επειδή είχε αδυνατίσει απίστευτα πολύ. Την επόμενη μέρα η μαμά της την πήγε στον γιατρό.

Η Κόνι λέει ότι ποτέ δεν σκέφτηκε ότι μπορεί να υποφέρει από διατροφική διαταραχή.

«Το μυαλό μου ήταν τόσο θολό που δεν μπορούσα να δω τι έκανα στον εαυτό μου». Ένιωθε συνέχεια κουρασμένη και λιπόθυμη.

Είπε ότι η πείνα είχε προκαλέσει τόσο μεγάλη πίεση στην καρδιά της που εάν η υγεία της δεν βελτιωνόταν γρήγορα, κινδύνευε να υποστεί καρδιακή προσβολή και να πεθάνει.

Η Κόνι παραπέμφθηκε σε κλινική διατροφικής διαταραχής. Ωστόσο, η ανάρρωσή της δεν ήταν εύκολη. Ευτυχώς είχε τη βοήθεια του Σίμπα.


Η Κόνι προσπάθησε πολύ να τηρήσει το σχέδιο γευμάτων της, ώστε να μπορεί να έχει την ενέργεια να παίξει μαζί του και σταδιακά η υγεία της βελτιώθηκε.

«Ξύπνησα μια μέρα και απλά σκέφτηκα “τι κάνω στον εαυτό μου; Σπατάλησα τη ζωή μου”».

Τον Μάιο του 2019, η Κόνι ξεκίνησε να πηγαίνει στο γυμναστήριο με τον μπαμπά της και άρχισε σιγά σιγά να παίρνει βάρος. Τώρα, μετά από έξι χρόνια από τον πρώτο αγώνα με την ανορεξία, η Κόνι είναι ευτυχισμένη.

Πηγή: sputniknews.gr

Δείτε επίσης:

Ο Ναός του Ολυμπίου Διός θα στέκεται ξανά… στα πόδια του

Ράβει παπιγιόν για σκύλους για να υιοθετηθούν ευκολότερα

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία