Ένας υπέροχος άνθρωπος: Υιοθετεί καρκινοπαθή παιδιά που εγκαταλείπουν οι γονείς στα νοσοκομεία

Ένας υπέροχος άνθρωπος: Υιοθετεί καρκινοπαθή παιδιά που εγκαταλείπουν οι γονείς στα νοσοκομεία

Το όνομά του κάνει τον γύρο του κόσμου δύο χρόνια τώρα, αφού οι πράξεις του προκαλούν δέος

Ένας υπέροχος άνθρωπος: Υιοθετεί καρκινοπαθή παιδιά που εγκαταλείπουν οι γονείς στα νοσοκομεία.

Το όνομά του κάνει τον γύρο του κόσμου δύο χρόνια τώρα, αφού οι πράξεις του προκαλούν δέος: Ο Ένας 62χρονος χήρος, ο Mohamed Bzeek σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδιού και Κοινωνικής Πρόνοιας του Λος Άντζελες, υιοθετεί εγκαταλελειμμένα παιδιά με καρκίνο σε τελικό στάδιο από παιδιατρικά νοσοκομεία, ώστε να μην κινδυνεύσουν να πεθάνουν εκεί μόνα τους.

Ο Bzeek βρέθηκε μετανάστης στην Αμερική από τη Λιβύη πριν από 40 χρόνια. Έγινε νόμιμος πολίτης το 1997 και από τότε φροντίζει εγκαταλελειμμένα παιδιά. Στα χέρια του έχουν “φύγει” τουλάχιστον 10 παιδιά, μέχρι σήμερα, ωστόσο ο ίδιος δεν το βάζει κάτω. Όταν ρωτήθηκε πού βρίσκει τη δύναμη να το κάνει αυτό, ο Bzeek απάντησε: “Το 1995 η γυναίκα μου κι εγώ αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε ορφανά που ήταν παρατημένα σε νοσοκομεία ή που τα είχαν πάρει από τις οικογένειές τους γιατί δέχονταν κακοποίηση. Το μόνο σπίτι στο Λος Άντζελες που δέχεται ορφανά και παιδιά που πρόκειται να πεθάνουν είναι το δικό μου. Έχω φιλοξενήσει τουλάχιστον 80 παιδιά από το 1989. Δέκα παιδιά πέθαναν στα χέρια μου.”

Και συνεχίζει: “Ξέρουν, ότι δεν διστάζω να δεχτώ. Αν δεν δεχτώ, θα στείλουν τα παιδιά στα νοσοκομεία και δεν θα έχουν σπίτι ή οικογένεια. Ωστόσο, όταν τα παίρνω εγώ νιώθουν, ότι βρίσκονται σε πιο οικογενειακή ατμόσφαιρα. Νιώθουν ασφαλή και γεμάτα αγάπη μέχρι το τέλος της ζωής τους”.

Δείτε εδώ το βίντεο:


GoFundMe: Mohamed Bzeek

Πέρα από τα παιδιά που έχει φροντίσει, ο άντρας έχει δώσει και ονόματα σε πολλά παιδιά που βρέθηκαν στο σπίτι του χωρίς να έχουν βαφτιστεί.

Ωστόσο, και ο ίδιος διαγνώστηκε πρόσφατα με καρκίνο στο παχύ έντερο. “Δεν είχα την οικογένειά μου μαζί μου και φοβόμουν. Ένιωσα ακριβώς όπως πρέπει να νιώθουν αυτά τα παιδιά. Είναι μόνα τους. Είμαι 65 και φοβάμαι. Φανταστείτε πώς νιώθουν εκείνα.”

Ένας λογαριασμός έχει δημιουργηθεί στο GoFundMe, ώστε να μπορέσει να στηριχθεί οικονομικά ο άνθρωπος αυτός.

Πηγή: infokids.gr

Δείτε επίσης:

Η 14χρονη Αυστραλή που θέλει να γίνει η νέα Γκρέτα Τούνμπεργκ

Ο πρώτος Κινέζος τυφλός ορειβάτης πάτησε στην κορυφή του Έβερεστ

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία