Ένα «κουτσό» γαϊδουράκι απέκτησε προσθετικό μέλος

Ένα γαϊδουράκι που γεννήθηκε με ατροφικό το ένα από τα τέσσερα πόδια του, μπορεί να περπατάει πλέον κανονικά χάρη στο προσθετικό μέλος που του δόθηκε

Ένα γαϊδουράκι που γεννήθηκε με ατροφικό το ένα από τα τέσσερα πόδια του, μπορεί να περπατάει πλέον κανονικά χάρη στο προσθετικό μέλος που του δόθηκε. 

Εταιρεία ορθοπεδικής και προσθετικής επιστήμης από το Ρινγκγουντ έφτιαξε το τεχνητό μέλος για τον Τόμι που πάντα δυσκολευόταν να περπατήσει.

Το ζώο μαθαίνει να κινείται πλέον αλλιώτικα και, όπως λέει ο οστεοθεραπευτής που δουλεύει μαζί του, είναι «εντυπωσιασμένος» από την «φανταστική» πρόοδό του.

«Το περπάτημά του φαινόταν πολύ κοπιαστικό λόγω του ποδιού του, το οποίο υπήρχε, αλλά όχι στη σωστή θέση» αναφέρει ο Ματ Χιου, επικεφαλής της Dorset Orthopaedic, εταιρείας υπεύθυνης για την πατέντα.

«Κανονικά, τα υγιή γαϊδούρια βάζουν το 60% του σωματικού τους βάρους στα μπροστινά τους πόδια. Όμως ο Τόμι βάραινε σχεδόν το ίδιο ποσοστό στο αριστερό υγιές μπροστινό πόδι, το οποίο είχε αρχίσει να δείχνει σημάδια ανεπάρκειας» ανέφερε ο ίδιος, σημειώνοντας πως ήταν σημαντικό να βοηθηθεί το ζώο ώστε να μοιράζει το βάρος πιο ισορροπημένα.

πηγη- bestnews.gr

Δείτε επίσης:

Ρεκόρ: Κινέζα διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή από γυάλινες χιονόμπαλες

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία