«Είναι απλά αγάπη, τρυφερότητα»: Ηλικιωμένη φροντίζει παιδιά με αναπηρία και γίνεται η «γιαγιά» τους

Η Νίνα Ουβάκινα, μία συνταξιούχος από το Ιρκούτσκ, βοηθάει παιδιά με αναπηρία και τους γονείς τους αφιλοκερδώς εδώ και περισσότερο από 15 χρόνια

Η γυναίκα φροντίζει παιδιά με ειδικές ανάγκες και αφιερώνει χρόνο και ενέργεια για την ανατροφή τους. Η Νίνα δεν έχει δικά της εγγόνια, αλλά τα παιδιά που έχει φροντίσει και έχουν μπει στην καρδιά της δεν μπορούν πλέον να μετρηθούν.

Η Ουβάκινα εξηγεί ότι άρχισε να ασχολείται με δραστηριότητες που δεν φέρνουν κέρδος, αλλά είναι τόσο σημαντικές για την κοινωνία, τη στιγμή που ένιωσε ότι είχε κουραστεί από την κανονική της δουλειά.

«Όταν φτάσαμε εδώ στο Ιρκούτσκ, τα παιδιά μου είχαν μεγαλώσει, είχαν ήδη μάθει από μένα, ζούσαν ήδη ανεξάρτητα. Είμαι κουρασμένη, θέλω απλά να κοιμάμαι το βράδυ, να ασχολούμαι με κάτι την ημέρα. Και γνώρισα τη μητέρα αυτού του αγοριού, του Ζαχάρα, στο περίπτερο», ανέφερε η γυναίκα.

Μετά από αυτό, η συνταξιούχος άρχισε να βοηθά τη μητέρα με το παιδί της και αμέσως το αγάπησε.

«Μιλήσαμε ότι αυτό είναι όλο, χρειαζόταν μια τέτοια γιαγιά που μπορεί να φροντίσει το παιδί. Είμαι ελεύθερη, έχω ενήλικα παιδιά, είμαι μόνη¨, πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ήρθαν άλλα παιδιά, με τα οποία η γυναίκα ήταν έτοιμη να μοιραστεί όχι μόνο αγάπη, αλλά γνώση και εμπειρία.

Η ηλικιωμένη άρχισε να διδάσκει στα παιδιά τα πιο απλά πράγματα του νοικοκυριού: «Κρατήστε ένα μαχαίρι στο χέρι μαζί χέρι-χέρι και, ξεφλουδίστε πατάτες μαζί μου και ψιλοκόψτε τις αργότερα».

Η Ουβάκινα πιστεύει ότι είναι καλύτερο να αφήσει κανείς το παιδί να εκτελέσει τις πιο απλές ενέργειες όχι τόσο τέλεια, αλλά το πιο σημαντικό – μόνο του. Αυτό πετυχαίνει με τη δουλειά της και την επικοινωνία με τα παιδιά.

Η Νίνα θυμάται ότι ήθελε να γίνει νταντά στο σχολείο. Τώρα, στα 68 της, κάνει με κάποιο τρόπο τη «δουλειά» που ονειρευόταν.

«Η αγάπη μου είναι απλή, τρυφερότητα. Πριν, έλεγα στους ανθρώπους ότι πραγματικά έχω τρυφερότητα, ξεχύνεται από μέσα μου. Λοιπόν, τι θα κάνω, σωστά; Είμαι πολύ ευχαριστημένη, αυτή είναι η ενέργεια της αγάπης, ανατριχιάζω. Αυτή η ενέργεια έρχεται στην επιφάνεια με κάποιο τρόπο. Και μου λένε: «Δεν μπορεί να είναι έτσι, μπορείς να αγαπάς μόνο τους συγγενείς σου». Και μετά, φυσικά, σταμάτησα να μιλάω έτσι. Είναι αγάπη, είναι τρυφερότητα», είπε με σιγουριά η γυναίκα.

πηγη- sputniknews.gr

Δείτε επίσης:

Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι σκύλοι αναγνωρίζουν διαφορετικές γλώσσες

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία