Δήμος Σάμου: Παρέχει καθημερινά νερό και τροφή στις αδέσποτες γάτες

Αποφασίστηκε να παρέχεται καθημερινά νερό και τροφή σε τέσσερα σημεία του κλειστού ΚΥΤ

Οι εκατοντάδες αδέσποτες γάτες στο πρώην ΚΥΤ της Σάμου «έκλεψαν την παράσταση» την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια της παράδοσης του χώρου στον δήμο Ανατολικής Σάμου από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μάλιστα κάποιες από αυτές έσπευσαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού να ανεβούν στην εξέδρα απ’ όπου μιλούσε και να μπερδευτούν στα πόδια του. Το γεγονός προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

«Με επιστολή μας προς τις ζωοφιλικές οργανώσεις στη Σάμο και σε συνεργασία με τον Δήμο ζητήσαμε την άμεση ενεργοποίησή τους με κόστος που θα αναλάβει το Υπουργείο στην κατεύθυνση της σωτηρίας των ζώων» λέει ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Υποδοχής Μάνος Λογοθέτης.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Καρράς αναφερόμενος στις αδέσποτες γάτες του πρώην καταυλισμού σημείωσε πως «μπορεί το ΚΥΤ της ντροπής να έκλεισε οριστικά όμως μέσα σε βουνά από σκουπίδια, παραπήγματα, αυτοσχέδιες κατασκευές και κατεστραμμένα κοντέινερ ένας μεγάλος αριθμός από γάτες προσπαθούν να καταλάβουν πρώτον πού εξαφανίστηκαν όλοι και δεύτερον αναζητούν τροφή, νερό και λίγα χάδια».

Όπως έγινε γνωστό ήδη ενεργοποιήθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου και σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις αποφασίστηκε να παρέχεται καθημερινά νερό και τροφή σε τέσσερα σημεία του κλειστού ΚΥΤ. Επίσης ξεκίνησε η μεταφορά ζώων που χρίζουν βοηθείας και στις προσεχείς προγραμματισμένες στειρώσεις να στειρωθούν όσες περισσότερες γάτες γίνεται.

«Ο αριθμός των αδέσποτων ζώων είναι πράγματι παρά πολύ μεγάλος τόσο για να φιλοξενηθεί κάπου όσο και να ελεγχθεί. Αλλά οι περισσότερες είναι υγιέστατες και πανέμορφες οπότε και απευθύνουμε έκκληση σε όποιον σκέφτεται ή θέλει να βοηθήσει να υιοθετήσει ένα γατάκι από τα αδέσποτα του πρώην ΚΥΤ» καταλήγει ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου.

Πηγή:.bestnews.gr

Δείτε επίσης:

Μπαμπάς φτιάχνει με την κόρη του ειδικό παιδότοπο για παιδιά με καρκίνο

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία