Δελφίνια βγαίνουν βόλτα στην παραλία Θεσσαλονίκης και κάνουν παρέα στους κωπηλάτες

Το τελευταίο διάστημα αυξάνεται συνεχώς η παρουσία τους στον Θερμαϊκό

Γύρω στις 6:45 το πρωί της Παρασκευής (02/07), τα νερά του Θερμαϊκού, κοντά στην παραλία Θεσσαλονίκης, δέχθηκαν δύο -όχι και τόσο σπάνιους πλέον- επισκέπτες. Ο λόγος για δυο ζευγάρια μεγαλόσωμα δελφίνια, τα οποία συναγωνίζονταν ποιο θα περάσει πρώτο τον Λευκό Πύργο και θα φτάσει στη θαλάσσια περιοχή στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους.

Ο Γιάννης Χρυσόπουλος, προπονητής κωπηλασίας στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, που είδε από κοντά το υπέροχο αυτό θέαμα, ανάφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι, «είναι τέσσερα δελφίνια, όπως και σήμερα συνήθως τα βλέπουμε να κολυμπάνε ανά ζευγάρια. Το τελευταίο διάστημα αυξάνεται συνεχώς η παρουσία δελφινιών στον Θερμαϊκό, σχεδόν κάθε ημέρα μας κρατούν συντροφιά στις προπονήσεις μας».

«Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, οι παρουσία τους, φέρνει σε αμηχανία τους αθλητές», σημείωσε ο κ. Χρυσόπουλος και εξήγησε πως «τα δελφίνια πλησιάζουν πολύ κοντά τους κωπηλάτες, καθώς δεν υπάρχουν μηχανές για να τα φοβίσουν και έτσι κολυμπάνε δίπλα στα κωπηλατικά σκάφη που κινούνται αθόρυβα».

* Οι φωτογραφίες είναι παραχώρηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: newsbeast.gr

Δείτε επίσης:

ΕΛΤΑ: Οι ζωγραφιές των παιδιών για την Ελληνική Επανάσταση γίνονται γραμματόσημα

Βρέθηκε ο πίνακας του Πικάσο που είχε κλαπεί από την Εθνική Πινακοθήκη

Ισραήλ: Ανακαλύφθηκε ένας άγνωστος έως τώρα Homo, ο Nesher Ramla

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία