Χίος: Οι μαθητές του Δημοτικού Καλλιμασιάς υιοθέτησαν δύο αδέσποτα γατάκια

Σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία, παράδειγμα και προς άλλα σχολεία, προχώρησε η σχολική κοινότητα του Δημοτικού Σχολείου Καλλιμασιάς

Σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία, παράδειγμα και προς άλλα σχολεία, προχώρησε η σχολική κοινότητα του Δημοτικού Σχολείου Καλλιμασιάς.
Υιοθέτησε δύο αδέσποτα γατάκια, που από τον Ιούνιο τριγύριζαν στην αυλή του σχολείου. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αποφασίστηκε από τα παιδιά να υιοθετηθούν μετά τον τραυματισμό του ενός από τα δύο από διερχόμενο αυτοκίνητο. Αυτό το ονόμασαν ουριήλ, το όνομα του «διασώστη» αρχαγγέλου. Και το άλλο λόγω χρώματος, snow white.

«Απευθυνθήκαμε στο Φιλοζωικό Σύλλογο και στο Δήμο Χίου και προχωρήσαμε τη διαδικασία υιοθεσίας», μας λέει η δασκάλα της Δ’ τάξης Θεοδώρα Μπαλλή. Μαζί με τη συνάδελφό της Νίκη Κριτάκη της Β’ τάξης, έδωσαν τα ονόματά τους για το τυπικό μέρος της υιοθεσίας.«Ήταν μια απόφαση όμως που πήραν όλα τα παιδιά και ομόφωνα ο Σύλλογος Διδασκόντων», σημειώνει η κα Μπαλλή. Έτσι το δημοτικό σχολείο Καλλιμασιάς που έχει 50 περίπου μαθητές και 10 δασκάλους, ενημέρωσε τους γονείς ότι «αυτή η δράση έχει σαν σκοπό την καλλιέργεια της φιλοζωίας και την ενσυναίσθηση προς τα αδέσποτα».

Ζήτησαν δε ένα ευρώ από κάθε παιδί για να αγοραστεί η ανεστραμμένη ταΐστρα και η τροφή για τους μικρούς φίλους του σχολείου. «Τα ίδια τα παιδιά έχουν αναλάβει το τάισμα και τη φροντίδα τους», σημειώνει η δασκάλα. Μάλιστα είναι η πρώτη τους έγνοια όταν φτάνουν στο σχολείο.

Παράλληλα ο συνάδελφός τους κ. Καράβολας ανέλαβε να φτιάξει το κατάλυμα των δύο γατιών που θα βρουν στέγη κάτω από τη σκάλα που οδηγεί στις αίθουσες.

«Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να περάσει αυτή η ιδέα και στα υπόλοιπα σχολεία του νησιού. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα μειωθούν κατά πολύ τα αδέσποτα που περιφέρονται στους δρόμους. Παράλληλα θα ενισχυθεί η πρωτοβουλία και η υπευθυνότητα στους μαθητές μας», σημειώνεται στο ενημερωτικό σημείωμα προς τους γονείς.

Πηγή:bestnews.gr

Δείτε επίσης:

Με αδέσποτα κουταβάκια στα χέρια βγήκαν στο γήπεδο τα σκυλιά της ΑΕΚ, πήραν καθολικό ρισπέκτ

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία