Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου – Μοναδικά ευρήματα εκτίθενται για πρώτη φορά

Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου - Μοναδικά ευρήματα εκτίθενται για πρώτη φορά

Πρόκειται για ευρήματα που προέρχονται από τις πρόσφατες ανασκαφές του Μουσείου και για πρώτη φορά παρουσιάζονται στο κοινό

Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου – Μοναδικά ευρήματα εκτίθενται για πρώτη φορά.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου άνοιξε ξανά για το κοινό του,  μαζί με όλα τα Μουσεία της Ελλάδας.  

Παράλληλα, επαναλειτουργούν τα υπαίθρια Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου και Πλάκας. Τα δύο Πάρκα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εκτός από τα μοναδικά απολιθωμένα δένδρα που απολιθώθηκαν πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια αποτελούν  εξαιρετικό βιότοπο ορχεοειδών και ορνιθοπανίδας.

Τώρα, στο δεύτερο κύμα της ανοιξιάτικης ανθοφορίας κυριαρχεί η anakamptis sancta και το πάρκο μοιάζει με ένα ατέλειωτο λιβάδι με ροζ και λευκές ορχιδέες που αποτελούν ένα όμορφο φυτό που συναντάται στην Ανατολική Μεσόγειο και έχει πάρει το όνομα του από την παρουσία του στους Αγίους Τόπους.

Οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα νέα ευρήματα που εκτίθενται στο Μουσείο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επανέκθεσης του μόνιμου εκθεσιακού χώρου αφιερωμένου στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου. Πρόκειται για ευρήματα που προέρχονται από τις πρόσφατες ανασκαφές του Μουσείου και για πρώτη φορά παρουσιάζονται στο κοινό.

Μουσείο φυσικής ιστορίας απολιθωμένου δάσους Λέσβου.

Παράλληλα, οι επισκέπτες του Μουσείου μπορούν να επισκεφτούν τη μόνιμη έκθεση «Γεωιστορική εξέλιξη του Αιγαίου», να παρακολουθήσουν την επιστημονική ενημέρωση και  παρουσίαση πολυμέσων. Το Μουσείο, στο πλαίσιο της προσπάθειας καλύτερης εξυπηρέτησης των επισκεπτών του και των μέτρων για την αποφυγή διασποράς της COVID-19, προσφέρει τη δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία, που δίνει τη δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων πριν την επίσκεψη στο Μουσείο και τα Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους,  αποφεύγοντας έτσι την αναμονή και τον συνωστισμό στο εκδοτήριο.

Το  Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι μια εξαιρετικά εύκολη διαδικασία που μπορεί να γίνει είτε από υπολογιστή ή κινητό κ.λπ. -οι επισκέπτες, απλά, αρκεί να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Μουσείου  https://lesvosmuseum.gr

Το Μουσείο θα ανοίξει εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της πανδημίας και την ασφαλή περιήγηση του κοινού σε όλους του χώρους του καθώς και τα υπαίθρια Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους.REUTERS/ELIAS MARCOU

Το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και των Πάρκων Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου και Πλάκας διαμορφώνεται ως εξής:

Καθημερινά (Τρίτη – Κυριακή): 9.00 έως 16.00 (Δευτέρα κλειστά).

Πηγή: naftemporiki.gr

Δείτε επίσης:

Τήλος: 77χρονος συνταξιούχος χάρισε το σπίτι του σε ορφανοτροφείο

Ακρόπολη: Ολοκληρώνεται η προσβασιμότητα του αρχαιολογικού χώρου

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία