Αλπακά και λάμα κρατούν θεραπευτική συντροφιά στους ηλικιωμένους γηροκομείου

Μετά τα συνεχόμενες θετικές αντιδράσεις, οι υπεύθυνοι του γηροκομείου το πήραν απόφαση και φρόντισαν να κάνουν αυτές τις επισκέψεις των τετράποδων, χαρωπών ζώων μια τακτική, ευχάριστη συνήθεια

Η θεραπεία με αλπακά και λάμα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εναλλακτικές θεραπείες για τους 152 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε γηροκομείο της γερμανικής πόλης Ρούντολσταντ.

Ο επικεφαλής του γηροκομείου, Τομπάιας Ζέλινγκερ, λέει πως οι ασθενείς με άνοια ανταποκρίνονται πολύ καλά στην συντροφιά των χνουδωτών ζώων που ζητούν χάδια.

Τα ζώα μπαίνουν κανονικότατα μέσα στο γηροκομείο και ανεβαίνουν με το ασανσέρ μέχρι τα δωμάτια των φιλοξενούμενων. Στη συνέχεια κατεβαίνουν ως τον κήπο και όποιος θέλει μπορεί να τα χαϊδέψει απαλά. Και συνήθως, θέλει πολύς κόσμος να τα αγγίξει.

Μετά τα συνεχόμενες θετικές αντιδράσεις, οι υπεύθυνοι του γηροκομείου το πήραν απόφαση και φρόντισαν να κάνουν αυτές τις επισκέψεις των τετράποδων, χαρωπών ζώων μια τακτική, ευχάριστη συνήθεια.

*Πηγή είδησης– e-motions.gr

Δείτε επίσης:

Μάζεψε 25.000 βιβλία από τα σκουπίδια και έφτιαξε βιβλιοθήκη για φτωχά παιδιά

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία