1ο βραβείο και πολλές διακρίσεις σε μαθητές από τη Θεσσαλονίκη σε πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα τον Ποντιακό Ελληνισμό

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές όλων των τάξεων νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ.
συνδιοργάνωσαν υπό την αιγίδα του ελληνικού τμήματος της Unesco και με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών τον μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα: Ποντιακός Ελληνισμός- μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές όλων των τάξεων νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών. Βασική επιδίωξη του διαγωνισμού να γνωρίσουν οι μαθητές τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Κατηγορίες που διαγωνίστηκαν οι μαθητές: – Διήγημα, μυθιστόρημα – Παραμύθι – Ποίημα – Μουσική σύνθεση (μουσική σύνθεση ή ολοκληρωμένο τραγούδι ή μελοποίηση γνωστού ποιήματος, στη νεοελληνική γλώσσα ή στην ποντιακή διάλεκτο) – Εικαστικό έργο (ζωγραφιά, αφίσα, σκίτσο, τρισδιάστατη κατασκευή) – Ταινία μικρού μήκους (μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ) – Σχολική εφημερίδα – Ιστοσελίδα ή blog – Project.

1ο βραβείο στην κατηγορία Ιστοσελίδας

Από την Θεσσαλονίκη μια ομάδα 3 παιδιών από την β΄ τάξη του 3ου Γυμνασίου Μίκρας στην Καρδία, κέρδισαν το 1ο βραβείο στην κατηγορία Ιστοσελίδας. Παράλληλα διακρίθηκαν

 • το 2ο ΓΕΛ Πολίχνης,
 • το Γυμνάσιο Ομίλου Σχολείων Βιωματικής Μάθησης,
 • το Δημ. Σχολείο Αγίου Αντωνίου,
 • το 3ο Δημ. Σχολείο Ευκαρπίας,
 • το Δημ. Σχολείο Λαγκαδικίων,
 • το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης,
 • το 2ο ΓΕΛ Ευόσμου

Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι παρά τις πραγματικά αντίξοες συνθήκες που βιώσαμε όλοι φέτος, κατάφεραν όχι μόνο να συμμετέχουν, αλλά και να διακριθούν!  Παραθέτουμε την διεύθυνση της Ιστοσελίδας των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Μίκρας με τίτλο ΠΟΝΤΟΣ- ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ

Στον διαγωνισμό (2020-2021), συμμετείχαν:

 • 91 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής αγωγής
 • Από Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια (Αυστραλία)
 • 6.000 περίπου μαθητές
 • 260 εκπαιδευτικοί
 • 740 μαθητικές δημιουργίες

΄Πηγή: cityportal.gr

Δείτε επίσης:

Δελφίνια βγαίνουν βόλτα στην παραλία Θεσσαλονίκης και κάνουν παρέα στους κωπηλάτες

ΕΛΤΑ: Οι ζωγραφιές των παιδιών για την Ελληνική Επανάσταση γίνονται γραμματόσημα

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία