11χρονη με αυτισμό έλυσε 12ψήφιο πολλαπλασιασμό και έσπασε το Παγκόσμιο Ρεκόρ

Η 11χρονη κατάφερε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά να λύσει έναν πολλαπλασιασμό αριθμών με 12 ψηφία, χωρίς κομπιουτεράκι ή χαρτί, χρησιμοποιώντας μόνο τη σκέψη της!

Η 11χρονη κατάφερε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά να λύσει έναν πολλαπλασιασμό αριθμών με 12 ψηφία, χωρίς κομπιουτεράκι ή χαρτί, χρησιμοποιώντας μόνο τη σκέψη της!Κι αν αυτό σας αφήνει με το στόμα ανοιχτό, μάθετε, ότι η 11χρονη Sanaa Hiremath διαγνώστηκε με αυτισμό σε ηλικία 2 ετών. Οι αριθμητικές της ικανότητες έγιναν εμφανείς στα 7 της χρόνια, όταν οι γονείς της άρχισαν να της κάνουν μαθήματα στο σπίτι.

Η μητέρα της, μιλώντας στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, είπε ότι «Κάποια μέρα, ενώ έκανε μάθημα στο σπίτι, της παρουσιάσαμε την έννοια του πολλαπλασιασμού για πρώτη φορά και αμέσως το κατάλαβε και άρχισε να λύνει προβλήματα αυτόματα». Ο πατέρας της πρόσθεσε: «Δεν είναι απλά ανθρώπινη αριθμομηχανή -μπορεί να λύνει σύνθετα μαθηματικά προβλήματα».

Ωστόσο, λόγω του αυτισμού της, απέτυχε στις εξετάσεις Μαθηματικών της Β’ Δημοτικού: «Την εξέτασαν στα Μαθηματικά. Της έδωσαν χαρτί και μολύβι και της είπαν να γράψει από το 1 έως το 20. Εκείνη, όμως, δεν μπορούσε, γιατί λόγω των κινητικών της δυσκολιών, η λαβή της δεν είναι καλή και δεν μπορούσε να κρατήσει το μολύβι», εξήγησε η μητέρα της.

Η παιδίατρος της Sanaa ήταν αυτή που εντυπωσιάστηκε από τις ικανότητές της και παρότρυνε τους γονείς να ελέγξουν αν υπάρχει άλλος στον κόσμο με το χάρισμά της.

Η Sanaa, λοιπόν, κλήθηκε να πολλαπλασιάσει μεταξύ τους 12ψήφιους αριθμούς και το κατάφερε σε λιγότερο από 10 λεπτά! Δεν βρισκόταν στο δωμάτιο, όταν οι υπεύθυνοι των Γκίνες διάλεξαν το μαθητικό πρόβλημα, ενώ της είχαν δέσει τα μάτια καθώς την οδηγούσαν στον χώρο της εξέτασης. Πλέον, οι γονείς της σκοπεύουν να ενισχύσουν την 11χρονη Sanaa στους τομείς που δυσκολεύεται.

Πηγή:bestnews.gr

Δείτε επίσης:

Βόλος: Φούρναρης αφήνει στην πόρτα ό,τι δεν πούλησε για όσους έχουν ανάγκη

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία