Χάκερ άδειασε δυο λογαριασμούς με πλαστό email τράπεζας

Χάκερ άδειασε δυο λογαριασμούς με πλαστό email τράπεζας

Οργιάζουν οι απατεώνες και στα Τρίκαλα

Χάκερ του άρπαξαν 1.400 ευρώ από τον λογαριασμό του και άλλα 600 ευρώ από τον λογαριασμό συγγενικού του προσώπου με πλαστό email τράπεζας

Ούτε καν πήγε στο κακό το μυαλό ενός κατοίκου περιοχής της Ηλείας, όταν δέχτηκε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ένα μήνυμα με την διεύθυνση τράπεζας που ανέφερε ότι η χρεωστική του κάρτα έχει τεθεί σε προσωρινή αναστολή και του ζητούσε να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του λογαριασμού του.

Ο ανυποψίαστος πολίτης καταχώρησε τους κωδικούς του στην ηλεκτρονική διεύθυνση που ανέφερε το μήνυμα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν να κάνουν φτερά 1.400 ευρώ από τον δικό του λογαριασμό και άλλα 600 ευρώ από τον λογαριασμό συγγενικού του προσώπου στον οποίο είναι συνδικαιούχος!

Το θύμα κατήγγειλε την απάτη στους αστυνομικούς του τμήματος Βουπρασίας που αναζητούν τον χάκερ με το πλαστό email τράπεζας, ενώ σχημάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου.

Οργιάζουν οι απατεώνες και στα Τρίκαλα

Στο μεταξύ, oργιάζουν οι απατεώνες και στα Τρίκαλα που προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα, από ανυποψίαστους πολίτες

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγο καιρό γνωστός Tρικαλινός επιχειρηματίας  δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο, ο οποίος παρήγγειλε μια ποσότητα από το εμπόρευμα του ισχυριζόμενος πως τα χρήματα θα καταβάλλονταν στον τραπεζικό του λογαριασμού.

Ωστόσο επειδή δεν ήταν η πρώτη φορά που άγνωστοι απατεώνες επιχείρησαν  να βλάψουν οικονομικά τον επιχειρηματία,  ο ίδιος υποψιασμένος αντιλήφθηκε αμέσως τις προθέσεις του, παγώνοντας εν τη γενέσει της τη συγκεκριμένη συναλλαγή.

Ανάλογα περιστατικά, έχουν σημειωθεί και κατά το παρελθόν, με τους απατεώνες να οργιάζουν στα Τρίκαλα και τις Αρχές να εφιστούν την προσοχή.

Απάτη και με το «Λεφτά στο λεπτό» στην Ηλεία

Θύμα απάτης έπεσε και ένας ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου σε περιοχή της Ηλείας, από έναν άγνωστο που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του το μεσημέρι της Παρασκευής με το πρόσχημα αγοράς ελαιολάδου και του ζήτησε να πληρώσει μέσω της εφαρμογής «Λεφτά στο λεπτό». Όμως, αντί να καταβάλλει το αντίτιμο, απέσπασε από τον λογαριασμό του θύματος το ποσό των 200 ευρώ. Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Ήλιδας διενεργούν προανάκριση ια να εντοπίσουν τον απατεώνα.

Στην ίδια κατηγορία