Θετικοί στον ιό αστυνομικοί έκαναν υπηρεσίες

Θετικοί στον ιό αστυνομικοί έκαναν υπηρεσίες

Τι καταγγέλει ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ

«Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που είχε θετικό κρούσμα στο σπίτι του πήγαινε κανονικά στην υπηρεσία του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γερακαράκος επισημαίνοντας πως θετικοί στον ιό αστυνομικοί έκαναν υπηρεσίες

Ακόμη ένας αστυνομικός, ο δεύτερος, έχασε τη ζωή του από κορονοϊό την Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για έναν 52χρονο πατέρα ενός παιδιού, ο οποίος υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πέλλας. Ο 52χρονος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ από τις 25 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το OPEN TV, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί ζωντανός. 

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, ο 52χρονος κόλλησε κορονοϊό εν ώρα καθήκοντος. Ο κ. Γερακαράκος, μιλώντας στο OPEN TV, αναφέρθηκε στις δύσκολες εργασιακές συνθήκες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι αστυνομικοί από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού και ενημέρωσε πως είναι συνολικά 500 οι αστυνομικοί που είναι θετικοί στον κορονοϊό.

«Αστυνομικοί πληρώνουν τεστ από την τσέπη τους. Η υπηρεσία κάνει δειγματοληπτικά τεστ, όχι για όλους. Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που είχε θετικό κρούσμα στο σπίτι του πήγαινε κανονικά στην υπηρεσία του. Θετικοί στον ιό αστυνομικοί έκαναν υπηρεσίες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γερακαράκος

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ethnos.gr περισσότεροι από σαράντα αστυνομικοί έχουν νοσήσει από κορονοϊό τον τελευταίο μήνα στην Πέλλα, ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει την τεράστια διασπορά του ιού στη συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα. Μεταξύ των νοσούντων περιλαμβάνεται και ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Πέλλας, Κωνσταντίνος Τσαβδαρίδης, ο οποίος μετά από 14 μέρες καραντίνα και αφού το δεύτερο τεστ βγήκε αρνητικό, επέστρεψε στα καθήκοντά του.

Κατά τον ίδιο, ο αριθμός των νοσούντων αστυνομικών στην Πέλλα είναι πολύ μεγάλος για τα δεδομένα της περιοχής, ενώ το τοπικό αστυνομικό σώμα όπως προαναφέρθηκε θρηνεί ήδη και τον πρώτο του νεκρό από τον κορονοϊό. Πρόκειται για έναν 52χρονο αστυνομικό, ο οποίος υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας.

«Ο συνάδελφος ήταν πάντοτε χαμογελαστός, επικοινωνιακός και πολύ καλός αστυνομικός. Υπηρετούσε σε μάχιμο πόστο και ήταν όλη μέρα στο δρόμο με το περιπολικό. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι με το χαμό του», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Τσαβδαρίδης.

Κατά τον ίδιο, ο εκλιπών αστυνομικός παρουσίασε συμπτώματα πριν από περίπου είκοσι μέρες και τις επόμενες δέκα ημέρες νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο της Έδεσσας. Την τελευταία εβδομάδα η υγεία του παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύθηκε διασωληνωμένος, μέχρι να χάσει τη μάχη με τον ιό.

Καταγόταν από το Θεοδωράκι Αριδαίας, ενώ η σύζυγός του και ο 16χρονος γιος του δε νοσούν από κορονοϊό. Κατά τον κ. Τσαβδαρίδη, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, αν ο 52χρονος κόλλησε τον κορονοίό επί του καθήκοντος ή από κάποια επαφή του.

Δείτε επίσης:

«Σαφάρι» της Αστυνομίας για την τήρηση της καραντίνας στα Τρίκαλα

Στην ίδια κατηγορία