Θανάσης Τριαρίδης: Ο καρκινοπαθής γιατρός που το πρωί έκανε χημειοθεραπείες και στη συνέχεια χειρουργούσε

Ο γιατρός του Θεαγενείου Θανάσης Τριαρίδης έδειξε με τον πιο…

Ο γιατρός του Θεαγενείου Θανάσης Τριαρίδης έδειξε με τον πιο έμπρακτο τρόπο την μεγαλοψυχία του. Για μια δεκαετία το όνομα του είχε ταυτιστεί με «έναν υπερ-ήρωα της ιατρικής». Ήταν ο άνθρωπος με τη μαγνητική προσωπικότητα,την ανιδιοτέλεια δίχως όφελος, ο άνθρωπος που έδιωχνε κάθε αρνητική σκέψη και φόβο.

Ο Τριαρίδης ήταν καρκινοπαθής αλλά και γιατρός του Θεαγενείου. Τα πρωινά έκανε τις πιο βαριές χημειοθεραπείες, αμέσως μετά έβαζε τη στολή και έμπαινε στα χειρουργεία να χειρουργήσει τους ασθενείς του και στη συνέχεια, πήγαινε στα εξωτερικά ιατρεία για να εξετάσει εκατοντάδες αρρώστους που τον περίμεναν. Ειδικά ερχόντουσαν μόνο για εκείνον

Θανάσης Τριαρίδης: Έβαζε εθελοντικά εξωτερικά ιατρεία το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ

Θανάσης Τριαρίδης

Για να μην αφήσει ούτε έναν πολίτη χωρίς εξέταση, έβαζε εθελοντικά εξωτερικά ιατρεία το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Ενώ, λόγω της αρρώστιας του, μπορούσε να πάρει αδιάκοπες άδειες, αυτός πολλαπλασίασε τις ώρες της δουλειάς του για να καλύψει κάθε ανάγκη.

Όσοι ακούγανε τη φήμη υπέθεταν πως είναι ψέματα, πως είναι μια υπερβολή: Δεν μπορεί, έλεγαν, να υπάρχει κάποιος άνθρωπος που αντέχει αυτό το πρόγραμμα μετά από μια χημειοθεραπεία. Κι έπειτα μια δεύτερη εξομολόγηση διασταύρωνε την πρώτη και μια τρίτη και τελικά στη συνέχεια βρέθηκαν πολλές.

Θανάσης Τριαρίδης: Δεν ζητούσε ποτέ αμοιβή

Ο Θανάσης έκανε το αδύνατο δυνατό, δίνοντας σε όλους μας, στους καιρούς της παροντικής μικροψυχίας, ένα σπάνιο παράδειγμα δοτικότητας, αλληλεγγύης και προσφοράς. Και όλα αυτά δίχως να διανοηθεί ποτέ να ζητήσει οποιοδήποτε αντάλλαγμα ή χρηματικές απολαβές.  Ακόμη και όταν του φέρνανε διάφορα δώρα ευγνωμοσύνης (τρόφιμα ή κρασιά), εκείνος τα μοίραζε γελώντας στις νοσηλεύτριες ή τα έδινε σε άλλους ασθενείς που είχαν πραγματική ανάγκη.

Θανάσης Τριαρίδης

Έμπρακτα έδειξε αυτό που θεωρούν άλλοι, ότι δεν μπορούν να κάνουν !

Ήταν γιατί το Ήθελε !

Παράδειγμα προς μίμηση για τους Ίδιους,τους α-σθενείς του !

Για το πως να αντιμετωπίζουν την Α-Σθένεια !

Να μην χάνουν το ΣΘΕΝΟΣ τους !

Η Α-Σθένεια είναι αποκοπή από την Ζωή !

Ο Θεός μας δίνει ότι Θέλουμε…

Όχι ότι Νομίζουμε ότι Θέλουμε…

Και αυτός ο άνθρωπος έδειχνε καθημερινά σε συμΠάσχοντες τη Δύναμη που έχει μέσα του ο Άνθρωπος όταν Θέλει!

Ο Θανάσης Τριαρίδης έφυγε από τη ζωή στα 45 του χρόνια, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου του 2013. Έχασε μετά από δεκαετή συνεχή αγώνα τη μάχη με τον καρκίνο.

Πηγή: pagenews.gr

Στην ίδια κατηγορία