Στο Πήλιο και φέτος ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον

Σε άπταιστα ελληνικά ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον μίλησε σήμερα…

Σε άπταιστα ελληνικά ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον μίλησε σήμερα στους δημοσιογράφους, λίγο πριν την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Νοτίου Πηλίου, για την Ελλάδα που αγαπά και επισκέπτεται για περισσότερα από 20 χρόνια.

Σύμφωνα με το gegonota.news, ο Στάνλεϊ Τζόνσον έκανε δήλωση για το brexit, λέγοντας ότι, πολιτικά η Βρετανία πρέπει να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά παραμένει μέλος αυτής της μεγάλης ηπείρου, ενώ απάντησε και σε ερώτηση για το αίτημα επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα, λέγοντας ότι είναι θέμα ανοιχτού διαλόγου μεταξύ των δυο χωρών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στάνλεϊ Τζόνσον

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Θα ήθελα να συγχαρώ τον καλό μου φίλο Μιχάλη Μιτζικό που με προσκάλεσε τόσο ευγενικά γι’ αυτή την υπέροχη περίσταση. Σήμερα το Νότιο Πήλιο έχει ένα νέο δημοτικό κτίριο, αλλά χαίρομαι που βλέπω ότι έχετε τον ίδιο δήμαρχο. Έρχομαι σε αυτό το μέρος της Ελλάδας για πάνω από 20 χρόνια. Μπορώ να πω ειλικρινά ότι είναι πραγματικά το αγαπημένο μου μέρος σε ολόκληρο τον κόσμο: ο ήλιος, η θάλασσα, η αρχιτεκτονική, η ιστορία, η άγρια ζωή και πάνω από όλα, φυσικά, οι άνθρωποι. Η Ελλάδα είναι η χώρα που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης. Πολιτικά μπορεί να βγήκε η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η Βρετανία θα παραμείνει πάντα μέρος αυτής της μεγάλης ηπείρου. Ως μαθητής σπούδασα την αρχαία Ελλάδα και φυσικά έμαθα τότε για το Πήλιο ως το μέρος που δίδασκαν τον μεγάλο Αχιλλέα οι Κένταυροι. Όποτε πηγαίνω στο Βόλο σκέφτομαι τον Ιάσονα και τους Αργοναύτες. Τώρα έχω την ευκαιρία να ζήσω εδώ και να έχω ένα σπίτι εδώ.

-Πως νοιώθετε που μπορείτε πλέον να κάνετε τις διακοπές σας εδώ χωρίς απαγορεύσεις και περιορισμούς;

Είναι θαυμάσια. Έρχομαι εδώ 20 χρόνια. Είναι το αγαπημένο μέρος, πραγματικά. Η θάλασσα, η αρχιτεκτονική, το περιβάλλον και φυσικά πάνω από όλα οι άνθρωποι.

-Υπάρχει πιθανότητα να επισκεφθεί την περιοχή ο Μπόρις Τζόνσον;

Ναι υπάρχει η πιθανότητα. Στην Ελλάδα μπορεί, ποιος ξέρει; 

-Θα ήθελα να σας ρωτήσω για τα γλυπτά του Παρθενώνα. Πρόκειται για ένα θέμα που μπορεί να λυθεί σε επίπεδο μουσείων ή μεταξύ των κυβερνήσεων;

Νομίζω ότι ήδη οι διοικήσεις των δύο Μουσείων συζητούν μεταξύ τους. Θα περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων.

Τέλος, του ζητήθηκε να σχολιάσει την αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και τη στάση της Ε.Ε.

Απάντησε ότι αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να συζητήσουν και να τα βρούν μεταξύ τους οι Έλληνες και οι Τούρκοι.

in.gr

Στην ίδια κατηγορία