Σοκ: Σκότωσε τη σύζυγό του μπροστά στα παιδιά τους

Σοκ: Σκότωσε τη σύζυγό του μπροστά στα παιδιά τους

Συγκλονίζει το νέο έγκλημα

Συγκλονίζει η δολοφονία στη Μάνη το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με το flynews.gr, ένας 44χρονος άνδρας πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε την σύζυγό του, επίσης 44 ετών, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Η δολοφονία συνέβη το βράδυ της Κυριακής, 22 Νοεμβρίου, περίπου στις 22:00, στον Πύργο Διρού Μάνης.

Ο 44χρονος άνδρας συνελήφθη ενώ η άτυχη γυναίκα (μητέρα δύο ανήλικων παιδιών) διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της. Οι Αρχές βρίσκονται από τη νύχτα στον τόπο εγκλήματος και διερευνούν την υπόθεση.

Στραγγάλισε τη γυναίκα του μέσα στο σπίτι τους

Στο μεταξύ, ένα ακόμη άγριο έγκλημα είχε συμβεί πριν λίγες μέρες στην Καλλιθέα, όπου ένας 53χρονος φέρεται να στραγγάλισε και σκότωσε τη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους.

Η 37χρονη βρέθηκε νεκρή το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου εντός του διαμερίσματός τους.

Ο 53χρονος υδραυλικός αρχικά είχε δηλώσει στις Αρχές ότι βρήκε την γυναίκα του χωρίς τις αισθήσεις της. Κατά την διενεργηθείσα όμως νεκροτομή, παρατηρήθηκαν ευρήματα ενδεικτικά στραγγαλισμού και ομολόγησε το έγκλημά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στο ζευγάρι -αιγυπτιακής καταγωγής- υπήρχαν συχνά εντάσεις.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε για κυρία ανάκριση.

Δυστυχώς, η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί ένα διαχρονικό φαινόμενο το οποίο εντοπίζεται σε όλες τις κοινωνίες και αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις κοινωνικές συνθήκες. Αποτελεί ένα χρόνιο και σύνθετο κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από διαφορετικής ποινικής βαρύτητας εγκληματικές συμπεριφορές σε βάρος μελών της οικογένειας, όπως τη λεκτική, τη σωματική, τη σεξουαλική και την ψυχολογική βία. Εξαιτίας της συνθετότητας του προβλήματος της ενδοοικογενειακής βίας, είναι δύσκολο να προσεγγιστεί αποκλειστικά και μόνον από μία θεωρητική κατεύθυνση.

Αναμφισβήτητα τις τελευταίες δεκαετίες έχουν σημειωθεί σημαντικά βήματα σε ό,τι αφορά την ίση αντιμετώπιση της γυναίκας αλλά δυστυχώς το φαινόμενο δεν έχει εξαλειφθεί.

Δείτε επίσης:

«Τέλεια» εγκλήματα στην Ελλάδα: Ακόμη αναζητούνται οι ένοχοι

Στην ίδια κατηγορία