Σχολεία: Όλα στο τραπέζι μετά την έκρηξη κρουσμάτων – Πιθανή παράταση διακοπών

Το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή, είναι η μετάθεση της…

Το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή, είναι η μετάθεση της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων καθώς όλο και περισσότεροι επιστήμονες ζητούν να μην ανοίξουν τα σχολεία καθώς καταγράφεται έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού.

Όσο για την κυβέρνηση μπορεί ακόμη να υποστηρίζει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά αλλά στην πραγματικότητα θα «εκμεταλλευτεί» τις 10 επόμενες μέρες ώστε να λάβει την οριστική απόφαση μαζί με τις αλλαγές, που εκ των πραγμάτων θα γίνουν σε πρωτόκολλα, αυξημένα τεστ (rapid η self test), ενώ ήδη απαγόρευσε τις εκδρομές.

Οι συζητήσεις για το άνοιγμα των σχολείων κατά μια εβδομάδα αργότερα ήδη γίνονται και στην επιτροπή των επιστημόνων η οποία θα κάνει και την πρόταση της την επόμενη εβδομάδα και πάντως πριν από την Παρασκευή. Και αυτό διότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή απόφαση καθώς αφορά άμεσα τους εργαζόμενους γονείς οι οποίοι θα πρέπει να είναι έγκαιρα ενημερωμένοι ώστε να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Οι επιστήμονες ξέρουν ότι μια τέτοια απόφαση έχει πολλές κοινωνικές αλλά και οικονομικές επιπτώσεις αλλά φοβούνται ότι τελικά θα οδηγηθούμε σε αυτό εάν η κατάσταση με τα κρούσματα εξελιχθεί σε πραγματικό τσουνάμι.
Από το ethnos.gr

Στην ίδια κατηγορία