Πάτρα: Γέννησε σε… πεζόδρομο – Τι λένε συγκινημένοι οι διασώστες

μωρό

Άκρας υγείας χαίρει το αγοράκι που έφερε στη ζωή και μάλιστα στη…

Άκρας υγείας χαίρει το αγοράκι που έφερε στη ζωή και μάλιστα στη μέση του δρόμου το απόγευμα της Κυριακής μια νεαρή μητέρα στην Πάτρα. Το συμβάν έλαβε χώρα λίγο μετά τις 6 στη συμβολή των οδών Κανακάρη και Παντανάσσης.

Δεν πρόλαβε να φτάσει στο νοσοκομείο

Το βρέφος γεννήθηκε πριν προλάβει να μεταβεί η μητέρα του στο νοσοκομείο. Διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο μετά από κλήση για το επείγον περιστατικό πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες στην κοπέλα και έκοψαν τον ομφάλιο λώρο. Τα συναισθήματά τους όταν αντίκρισαν το αγγελούδι που μόλις είχε γεννηθεί ήταν μοναδικά.

Πρόκειται για τους έμπειρους διασώστες, μέλη πληρώματος ασθενοφόρου, τον Ανδρέα Κουργιαλά και Δημήτριο Ηλιόπουλο, οι οποίοι έλαβαν σήμα για να μεταβούν στο περιστατικό και όταν έφθασαν με έκπληξη είδαν την μητέρα του στο οδόστρωμα, να έχει γεννήσει το αγοράκι της. Η συγκίνηση μεγάλη, αλλά και το άγχος για να ελέγξουν εάν ήταν καλά, μητέρα και μωρό. Αμέσως, εφάρμοσαν όλα όσα προβλέπει το πρωτόκολλο, παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στο νεογέννητο και στην επίτοκο, διαπίστωσαν πως και οι δύο έχαιραν άκρας υγείας και όπως μας είπαν, έζησαν ένα όμορφο περιστατικό που θα το θυμούνται για πάντα.

Πηγή:ethnos.gr

Στην ίδια κατηγορία