Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστά να γίνονται έξι δόσεις εμβολίου από κάθε φιαλίδιο

Δυο νέα εμβολιαστικά κέντρα σε Καλαμπάκα και Φαρκαδόνα

Στα τέλη Ιανουαρίου η αξιολόγηση του εμβολίου

Μέχρι τώρα γίνονται πέντε δόσεις από  κάθε φιαλίδιο – Αν οι δόσεις γίνουν έξι αυξάνονται κατά 20% οι δυνατότητες εμβολιασμού – Στα τέλη Ιανουαρίου η αξιολόγηση του εμβολίου της AstraZeneca από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων(EMA) συνιστά την χρησιμοποίηση μίας επιπλέον δόσης από κάθε φιαλίδιοτου εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού, περνώντας από τις πέντε στις έξι δόσεις ανά φιαλίδιο, πράγμα που σημαίνει αύξηση κατά 20% των δυνατοτήτων εμβολιασμού.

«Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του EMA συνιστά την επικαιροποίηση των πληροφοριών για το προϊόν Comirnaty για να διευκρινίσει ότι κάθε φυαλίδιο περιέχει 6 δόσεις του εμβολίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή.

Εμβόλιο AstraZeneca: Στα τέλη Ιανουαρίου η αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Στο μεταξύ, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) αναμένεται να αξιολογήσει το εμβόλιο της AstraZeneca  στα τέλη Ιανουαρίου, καθώς ζήτησε και έλαβε περισσότερα δεδομένα από την παρασκευάστρια εταιρεία.

Ο ΕΜΑ αναμένει τώρα από την AstraZeneca να υποβάλει αίτησηγια υπό όρους έγκριση του εμβολίου την ερχόμενη εβδομάδα και ανάλογα με τα υποβληθέντα δεδομένα και την πρόοδο της αξιολόγησης, ο ΕΜΑ μπορεί να δημοσιεύσει τα συμπεράσματά του ακόμα και στο τέλος του μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταλήξει σε συμφωνία με την εν λόγω εταιρεία για προμήθεια 400 εκατ. δόσεων του εμβολίου της.

Παράλληλα, μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται να αξιολογηθεί και το εμβόλιο της εταιρείας Johnson and Johnson, από την οποία η Κομισιόν έχει προπαραγγέλλει, επίσης 400 εκατ. δόσεις. Η ΕΕ έχει αποκτήσει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων τα οποία βασίζονται σε διαφορετικές τεχνολογίες, έχοντας εξασφαλίσει έως και 2,3 δισεκατομμύρια δόσεις των πλέον ελπιδοφόρων υποψήφιων εμβολίων για την Ευρώπη και τις γειτονικές της χώρες.

protothema.gr

Δείτε επίσης

Κοροναϊός: Δυσοίωνες προβλέψεις επιστημόνων για την επόμενη μέρα

Στην ίδια κατηγορία