Βόλος: Νεκροί από κορονοϊό στοιβαγμένοι σε σάκους στο νοσοκομείο

Νεκροί από κορονοϊό στοιβαγμένοι σε σάκους

Εικόνες – σοκ με σάκους εκτός ψυγείου με σορούς θυμάτων του κορονοϊού

Ανατριχιαστική εικόνα: Νεκροί από κορονοϊό στοιβαγμένοι σε σάκους εκτός ψυκτικών θαλάμων στο νοσοκομείο

Εικόνες που θυμίζουν περίοδο πολέμου έρχονται από το νοσοκομείο Βόλου, εκεί όπου σοροί νεκρών συμπολιτών μας από κορονοϊο είναι εκτός ψυγείου και έχουν στοιβαχτεί επάνω σε φορεία μέσα σε σάκους.

Η σοκαριστική εικόνα που δημοσιεύει το Mega και σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι τραβηγμένη από την Πέμπτη , είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Τραγικό: Δεν φτάνουν τα ψυγεία για τους νεκρούς από τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη

Όπως γίνεται σαφές από την φρικιαστική εικόνα, οι ψυκτικοί θάλαμοι του νοσοκομείου είναι γεμάτοι. Έτσι το υγειονομικό προσωπικό αναγκάζεται να τοποθετεί τις σορούς όπου βρει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση να πτώματα στοιβάχτηκαν σε φορεία.

Η διοίκηση της υγειονομικής δομής βρίσκεται σε επικοινωνία με τις δημοτικές αρχές για να μπορέσει να λυθεί το πρόβλημα ώστε να μην επαναληφθούν αυτές οι τριτοκοσμικές σκηνές. Το ίδιο πρόβλημα φαίνεται πως υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη με τον πρόεδρο της Ένωσης Λειτουργών Κηδειών Ελλάδος, Σωτήρη Αγγελέτο να καταγγέλλει πως στην πόλη δεν φτάνουν πλέον τα ψυγεία για τους νεκρούς από τον κορονοϊό.

Γεμάτες οι ΜΕΘ στο Βόλο – Στο “κόκκινο” η Θεσσαλία

“Στο κόκκινο” των κρουσμάτων του κορονοϊού βρίσκεται και η Θεσσαλία, με τους ασθενείς να αυξάνονται ραγδαία και το σύστημα Υγείας της περιφέρειας να δοκιμάζει τις αντοχές του.

Μιλώντας στον στον ΣΚΑΪ 100,3, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη διάδοση του ιού και πίεση στο ΕΣΥ, καθώς οι υπάρχουσες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία σε Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα, είναι κατειλημμένες και ανοίγουν συνεχώς καινούριες κλίνες.

Σε ιδιωτικές κλινικές περιστατικά εκτός κορονοϊού

Ο κ. Αγοραστός εξήγησε ότι υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και νοσηλεύονται και σε ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα ασθενείς δημόσιων νοσοκομείων, αλλά όχι περιστατικά Covid-19 .

Σημείωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας πρέπει να τηρούνται και μέσα στα σπίτια, καθώς υπάρχουν αυξανόμενα περιστατικά διάδοσης του ιού σε μέλη της ίδιας οικογενείας. Πάντως, ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μία συγκράτηση στα κρούσματα στη Θεσσαλία.

Μόνο 2 κλίνες ΜΕΘ κενές σε Θεσσαλία και Στερεά

Την εικόνα αυτή επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τα οποία στην 5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας) υπάρχουν 73 κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων 71 κατειλημμένες και 2 κενές, δηλαδή ποσοστό μόλις 3%.

Κορονοϊός: Μόλις 8 κενές ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη και 45 στην Αττική – Στο 82% η πληρότητα σε όλα τα νοσοκομεία

Οριακή είναι η κατάσταση στο σύστημα Υγείας της χώρας, με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, κυρίως, να βρίσκονται στο κόκκινο. Μόλις 8 είναι οι κενές κλίνες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη και 45 στην Αττική, ενώ στο σύνολο των νοσοκομείων της χώρας η πληρότητα έχει φθάσει στο 82%, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Τα στοιχεία δίνονται στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά την επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη από το υπουργείο Υγείας, για να φιλοξενήσουν ασθενείς με κορονοϊό. Σύμφωνα με τον ΓΓ του υπ. Υγείας, η προετοιμασία θα γίνει τις επόμενες 2-3 ημέρες και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια θα είναι έτοιμα να δεχθούν ασθενείς, πιθανότατα από τη Δευτέρα.

Σε όλη τη χώρα λειτουργούν σήμερα συνολικά 1.220 κλίνες ΜΕΘ. Από αυτές, 1.000 είναι κατειλημμένες και 220 κενές (ποσοστό 18%).

thetoc.gr

Δείτε επίσης

«Δεν αντέχει το σύστημα στη Λάρισα – Γίνεται επιλογή ασθενών»

Στην ίδια κατηγορία