Νέα Σμύρνη : Τα τραγικά λάθη της ομάδας «ΔΡΑΣΗ»

Με ποιο σκεπτικό έδρασε η ομάδα «ΔΡΑΣΗ»;

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό άντρα της ομάδας «ΔΡΑΣΗ».

Όλα ξεκίνησαν μόλις η πορεία έφτανε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, με αποτέλεσμα η ομάδα των αστυνομικών να «σπάει» κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων και να χωρίζεται σε υποομάδες.

Δίκυκλα της «ΔΡΑΣΗ» απομονώθηκαν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, πέφτοντας σε οδοφράγματα που είχαν στήσει άγνωστοι.

Εκεί δέχτηκαν επίθεση από μεγάλη ομάδα ατόμων, με έναν άντρα να ρίχνει τον αστυνομικό από την μηχανή του.

Ο αστυνομικός έπεσε από το δίκυκλο μετά από χτύπημα που δέχτηκε, με αποτέλεσμα να βρεθεί μόνος μεταξύ δεκάδων μαινόμενων νεαρών που τον ξυλοκόπησαν.

Ας δούμε όμως πως εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα και τα λάθη που έγιναν από πλευράς της ομάδας «ΔΡΑΣΗ».

1. Ενώ, λοιπόν, είχαν ξεκινήσει χτες τα επεισόδια, μια ομάδα της Δράση αποφάσισε να κάνει μια «παλικαριά», και να περάσει ξυστά από συγκεντρωμένους, ρίχνοντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Ωστόσο, ενώ υποχωρούσαν οι συγκεντρωμένοι, ένας από αυτούς ξεχώρισε, έτρεξε και κατάφερε να ρίξει τον τελευταίο της «ΔΡΑΣΗ» από τη μηχανή του. Στο σημείο αυτό η ομάδα δεν γύρισε να δώσει «μάχη» για να πάρει το τραυματισμένο μέλος της πίσω. Το χειρότερο ωστόσο σενάριο είναι να μην αντιλήφθηκαν καν τι είχε συμβεί.

Κοντολογίς, απαξίωσαν τον βασικό κανόνα των «ειδικών Σωμάτων» ότι «ποτέ δεν αφήνουμε δικό μας πίσω».Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

2. Κάποια στιγμή, πολύ αργότερα εμφανίζεται μια ομάδα της «ΔΡΑΣΗ» (από τον υπόγειο δρόμο κάτω από τη γέφυρα) και προσπάθησε να προσεγγίσει τον κτυπημένο αστυνομικό. Γύρισε πίσω άπραγη, διότι δέχτηκε επιθέσεις από συγκεντρωμένους. Αρα, επιχείρησε μόνη της δίχως κανένα σχέδιο. [δείτε στο λεπτό 10,48] 

3. Πολύ αργότερα, φτάνουν τα ΜΑΤ στο σημείο όπου ήταν ο τραυματίας αστυνομικός. Λίγο μετά, επανεμφανίζεται μια ομάδα Δράση ρίχνοντας στο σημείο που κείτεται ο τραυματίας, με πολλούς δημοσιογράφους και ΜΑΤ δίπλα του, χειροβομβίδες κρότου λάμψης. [δείτε από το λεπτό 12,00] 

Αφού τα ΜΑΤ είχαν προσεγγίσει τον τραυματία αστυνομικό, κατέφθασε μια ομάδα της «ΔΡΑΣΗ» ρίχνοντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης στο σημείο που κειτόταν το τραυματισμένο μέλος της, στους δημοσιογράφους και τα ΜΑΤ που βρίσκονταν εκεί.

Να σημειωθεί ότι τα ΜΑΤ ξεχωρίζουν από χιλιόμετρα, λόγω και του λευκού κράνους τους.

4. Ακόμα χειρότερα. Οταν κάποιοι της ομάδας Δράση φτάνουν στο σημείο και βλέπουν τραυματία δικό τους, ως «αλλόφρονες», αρχίζουν να φωνάζουν «πάμε να τους σκοτώσουμε» κ.λ.π. Ποιους;

Οποιον βρουν μπροστά τους; Ισχύει, άραγε, ότι ένας εξ’ αυτών έβγαλε το πιστόλι του και το κράδαινε;

5. Το ασθενοφόρο που ερχόταν για να πάρει τον τραυματία αστυνομικό άργησε τουλάχιστον μισή ώρα, χωρίς να υπάρχουν εμπόδια ούτε στη Συγγρού, ούτε στην Καλλιθέα απ’ όπου ερχόταν. Είχε, στο μεταξύ, φτάσει ένας μοτοσικλετιστής του ΕΚΑΒ.Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο00:0000:43

Ολα αυτά που συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη δεν θυμίζουν σε τίποτα οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση. Οσον αφορά τη «ΔΡΑΣΗ» δείχνουν ομάδα ανεξέλεγκτη που αδυνατεί να προστατεύσει ακόμα και τους δικούς της.

Οι ηγεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛΑΣ βαρύνονται ήδη με πολλές και σοβαρές «γκάφες», δύο χρόνια τώρα. Η εμμονή τους σε αυτή τη μονάδα δυσφημεί το σύνολο των αστυνομικών, η πλειονότητα των οποίων, παρά τα λεγόμενα κάποιων δήθεν συνδικαλιστών τους, ουδεμία σχέση έχει με τέτοιες συμπεριφορές.

Νέο σοκαριστικό βίντεο με διαδηλωτές να ξυλοκοπούν άγρια τον αστυνομικό

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Στην ίδια κατηγορία