Κορονοϊός – Βόλος: Αγωγές καρμπόν πίσω από ασθενείς που χαροπαλεύουν – Θύελλα για ανεμβολίαστο γιατρό

Ο κορονοϊός δοκιμάζει όλο και περισσότερο τη Μαγνησία και τον Βόλο. Οι…

Ο κορονοϊός δοκιμάζει όλο και περισσότερο τη Μαγνησία και τον Βόλο. Οι διαπιστώσεις για ασθενείς που φτάνουν στο νοσοκομείο σε άθλια κατάσταση προκαλούν σάλο. Διαπιστώνεται ότι τους περισσότερους είχε κουράρει ο ίδιος γιατρός που είναι ανεμβολίαστος και σε αναστολή εργασίας…

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες εβδομάδες στο Νοσοκομείο Βόλου. Γιατροί στις κλινικές covid γίνονται ολοένα και συχνότερα μάρτυρες περιστατικών ασθενών με κορονοϊό, που η κλινική τους εικόνα είναι απελπιστική όταν προσέρχονται στα Επείγοντα. Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση και ταυτόχρονα χρήζει διερεύνησης είναι ότι «πίσω» από τους περισσότερους ασθενείς αυτής της κατηγορίας, υπάρχει ο ίδιος ιδιώτης γιατρός που τους κουράρει, πριν φτάσουν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο συγκεκριμένος ιδιώτης γιατρός φέρεται να είναι ανεμβολίαστος και να βρίσκεται σε αναστολή εργασίας. Έχει κλείσει δηλαδή το ιατρείο όπου εξέταζε ασθενείς. Ωστόσο, συνταγές του χειρόγραφες μαζί με το τηλέφωνο επικοινωνίας του κυκλοφορούν σε πολλά σπίτια ασθενών που νοσούν από covid και παραμένουν στο σπίτι.

Μολονότι οι γιατροί συστήνουν στους ασθενείς να προσφεύγουν στο νοσοκομείο όταν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν, το τελευταίο διάστημα αρκετοί Βολιώτες έφτασαν στο Αχιλλοπούλειο μετά από 10 και 15 ημέρες που πάλευαν με τον πυρετό και τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, όταν πλέον ήδη είχαν φτάσει στο «κατώφλι του θανάτου», όπως τονίζονταν χαρακτηριστικά γιατροί του νοσοκομείου.

Συγγενείς ασθενών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Βόλου σε πολύ άσχημη κατάσταση όταν ρωτήθηκαν σχετικά για τη θεραπεία που λάμβανε ο δικός τους άνθρωπος στο σπίτι, παρουσίασαν «καρμπόν» συνταγές, με την ίδια υπογραφή γιατρού!

«Αυτά τα φάρμακα χορηγούνται για ένα έντονο κρυολόγημα. Όταν ο ασθενής είναι εμπύρετος και παρουσιάζει αναπνευστική δυσλειτουργία πρέπει να νοσηλευτεί και να λάβει ειδική θεραπεία για τον κορεσμό και το αναπνευστικό σύστημα. Δυστυχώς όμως σε αρκετές περιπτώσεις ασθενών αυτό δεν γίνεται. Αψηφούν τον κίνδυνο, πιστεύουν σε σκοταδιστικές θεωρίες που λένε ότι ο κορονοϊός είναι γρίπη, δεν έχουν φροντίσει να κάνουν το εμβόλιο και όταν φτάνουν στο Αχιλλοπούλειο είναι σχεδόν διαλυμένοι», λέει στο taxydromos.gr, ο επικεφαλής των κλινικών covid Χαράλαμπος Μάνδρος.

Στην ίδια κατηγορία